El Matador se vraća! Navijači Napolija skupljaju novac za transfer

Foto: Getty Images

VEĆ podulje vrijeme Edinson Cavani (30) zatomljuje svoje nezadovoljstvo u Paris Saint-Germainu. Javna je tajna kako ga inkomodira povlašteni status Neymara koji ga je svojim prošlogodišnjim dolaskom u Grad svjetlosti zasjenio.
 
Rat taština i više je nego očigledan, a vrhunac je dosegnut nekidan u ligaškom ogledu francuskog prvenstva. U pobjedi Paris Saint-Germaina nad Dijonom (8:0), Edinson Cavani jedinim se pogotkom na utakmici izjednačio sa Zlatanom Ibrahimovićem na listi najučinkovitijih strijelaca u klupskoj povijesti.
 
Nekoliko minuta prije svršetka susreta imao je izglednu prigodu da se upiše u klupske anale kao najbolji strijelac svih vremena, no dosuđeni jedanaesterac za Paris Saint-Germain izveo je Neymar. Edinson Cavani još je jedanput osvijestio činjenicu tko je glavna zvijezda pariškog kluba.
 
Unatoč još dvogodišnjem ugovoru, Urugvajac predstojećeg ljeta smjera napustiti Paris Saint-Germain s kojim je osvojio 15 trofeja. Napustivši Napoli u transferu vrijednom 64,5 milijuna eura, u jedan od najbogatijih svjetskih klubova pristigao je u srpnju 2013. godine. Dosad je odigrao 226 službenih nastupa i postigao 156 zgoditaka. 
 
Prema pisanju francuskih i talijanskih medija, Edinson Cavani zaozbiljno odmjerava opciju povratka u Napoli. U napuljskom klubu stekao je potpunu napadačku afirmaciju, a pritom se etablirao u globalnog superstara.
 
S vjerom kako bi se Edinson Cavani rado vratio u grad podno Vezuva, Napolijevi navijači započeli su akciju prikupljanja novčanih sredstava. Svaki pojedinac pozvan je da sa 100 uplaćenih eura financijski pripomogne klubu da lakše podnese kupnju nekadašnjeg ljubimca koji trenutačno vrijedi 45 milijuna eura. 
 
Napoli inače ima oko tri milijuna navijača i prema anketama je četvrti talijanski klub po brojnosti navijača. Napolitanci vjeruju kako bi Napoli povratkom omiljenog El Matadora sljedeće sezone bio najizgledniji pretendent za scudetto. Prvi scudetto nakon 1990. godine.
 
Došavši iz Palerma na posudbu za pet milijuna eura, Edinson Cavani prvotno je za Napoli nastupao u sezoni 2010. / 2011. Napoli ga je pri svršetku posudbe otkupio za 12 milijuna eura. Za napuljski klub u 138 utakmica zabio je 104 gola. Dvaput je bio proglašen najefikasnijim klupskim strijelcem (2011. / 2012., 2012. / 2013.), a 2012. / 2013. s 29 golova bio je najbolji topnik talijanskog prvenstva. Naposljetku, u Paris Saint-Germain otišao je u srpnju 2013. godine za 64,5 milijuna eura.
 
Nadu u povratak Edinsona Cavanija strastvenim Napolitancima potpaljuje činjenica kako djeca Edinsona Cavanija žive u Napulju...

Pročitajte više