Engleska osakaćena: Kapetan Rio Ferdinand propušta SP zbog ozljede koljena!



SVI engleski mediji donose tužni "breaking news" - na kraju današnjeg treninga Rio Ferdinand pokupio je udarac koji je spriječio njegov nastupu na četvrtom uzastopnom SP-u gdje je Englesku trebao voditi kao kapetan.

Heskey ga izbacio sa SP-a

Ozljedu lijevog koljena zaradio je na prvom treningu svoje selekcije u Južnoafričkoj Republici. Stradao je u posljednjim minutama treninga, u duelu s napadačem Aston Ville Emileom Heskeyjem, javlja BBC Radio 5.

Odmah je odveden u bolnicu pored engleskog kampa u  Rustenbergu kako bi se vidjela ozbiljnost ozljede a činilo se kako je branič oštetio ligamente koljena. Strahovi su potvrđeni nakon što je bolnicu napustio na štakama i sa koljenom u zavojima.

Fabio Capello je na tiskovnoj konferneciji nastojao umanjiti problem, ali to je radio dok još nije znao rezultate rentgenske snimke. Nakon što je snimka potvrdila njegove najgore slutnje, objavljeno je kako Ferdinand zbog ozljede propušta natjecanje koje počinje za tjedan dana.

Branič Manchester Uniteda zbog kronične ozljede leđa je prošle sezone odigrao samo 11 utakmica u prvoj postavi njegovog kluba u engleskom prvenstvu

Kapetanska vrpca Gerrardu, Dawsonu zapovijed da se pakira!

Kao što smo već pisali, Capellova dodjela vrpce Ferdinandu bila je epohalni događaj za engleski sport u cjelini, a sada će iskusni branič, koji je bio predodređen za vođu momčadi. morati predati tu dužnost vice-kapetanu Stevenu Gerrardu.

Ferdinandovo mjesto u selekciji preuzeti će Tottenhamov branič Michael Dawson, koji je ionako bio na "stand by-u" u slučaju ozljede i kojeg je Capello u u utorak izostavio s popisa 23 igrača za SP a nakon što je bio na širem popisu od 30 imena. Dawson još večeras leti za Južnu Afriku gdje će se ponovno naći sa reprezentativnim suigračima koje je napustio prije četiri dana.

 King ili Carragher uz Terryja

Terry je, po svemu sudeći, ostao bez svog partnera u sredini obrane. Kao glavni kandidati za Ferdinandovo mjesto u prvoj momčadi kotiraju Ledley King i Jamie Carragher.

U sat vremena kapetani Engleske i Obale Bjelokosti ostali bez SP-a!

Gotovo je nevjerojatno da je u razmaku od sat vremena SP ostao bez dvije velike zvijezde: istovremeno s Ferdinandovom nesrećom, još gora je zadesila Obalu Bjelokosti, koja će zbog ozljede ostati bez Didiera Drogbe, također kapetana reprezentacije, ali kojeg će Bjelokošćanima biti mnogo teže nadomjestiti nego Englezima Ferdinanda.

Pročitajte više