Engleska uvjerljivo nadigrala Hrvatsku, Barić nezadovoljan sa Srnom i Babićem

HRVATSKA je usprkos odličnoj igri na poluvremenu gubila od Engleske 1:0. U drugom poluvremenu puca igra Hrvatske, a Englezi s osakaćenom momčadi (izašli su Beckham, Owen, Ferdinand...) dolaze do 3:1, a pobjeda domaćina je mogla biti i uvjerljivija.

Ovo je šesta pobjeda Engleske u nizu, prije nas su skinuti skalpovi Slovačke (2:1), SCG (2:1), Lihtenštajna (2:0)...

Engleska je u 9. minuti povela golom Beckhama s 11 metara, nakon nepotrebnog igranja rukom Šimunića. Hrvatska je od 20. minute imala inicijativu na terenu, bili smo opasniji protivnik.

Hrvatska propušta čitav niz prilika, a sudac nas zakida i za jedan kazneni udarac. Najbolji pojedinac na terenu u prvih 45 minuta bio je vratar Engleske James, koji je na kraju proglašen igračem utakmice.

U drugom poluvremnu raspada se naša igra. Zamjene (Babić, Mornar, Rosso...) ne unose svježinu, kao ni ništa pozitivno u igru Hrvatske. 

Englezima ne treba puno da zabiju.

Eriksson radi veliku serija izmjena, a Hrvatska u 77. minuti uspjeva golom Mornara doći do smanjenja 2:1. Dvije minute kasnije Lampard povećava na 3:1.

U sudačkoj nadoknadi Englezi postižu jedan gol, koji sudac poništava zbog vrlo sumnjivog zaleđa.

Izjava Otte Barića nakon utakmice:

"Prvo poluvrijeme smo igrali odlično. Ne mogu si protumačiti da je izvrsni Šimunić poklonio gol Englezima. Imali smo puno više loptu, stvarno smo bili dobri. Poslije sa izmjenama nije bilo dobro.

Do 70. minute bili smo bolja momčad, a poslije su bili bolji Englezi. Nepotreban i previsok poraz, ali ja sam vidio koji igrači mogu, imamo 3-4 igrača koji su nespremni. Možemo izliječiti bolest neefikasnosti u idućim utakmicama, bit će bolje kad dođe Pršo.

U drugom poluvremenu bili su dobri Rosso i Mornar, zadovoljan sam i s Marićem. Marić je imao dvije, tri odlične akcije, igrao je dobro i morao je dati gol. Srna i Babić nisu dali dovoljno. Imamo 14 dobrih igrača, i još 2-3 imamo koji nisu bili ovdje.

Prvo poluvrijeme postavili smo vrlo dobru momčad, a poslije s Rosssom i Mornarom vidio sam da možemo i da ćemo imati dobru momčad za mjesec dana. I Olić je bio jako dobar, on je jako smiren u Sovjetskom savezu.

On može dati gol i dat će gol. I obrana je dobro, bile su dvije individualne greške. I igrači u sredini terena su bili dobri. Nisam zadovoljan s nekim igračima koji su u drugom poluvremenu ušli, vjerojatno bolje i ne mogu jer ne igraju."

72 - Ulaze Agić i Šerić.

71 - Lijepa lopta stiže do Mornara, koji vrlo loše reagira.

71 - Engleska bez Beckhama, Owena itd. je preuzela inicijativu na terenu i u nekim trenucima poigrava se s našom reprezentacijom.

70 - Butina ulazi umjesto Pletikose.

65 - Mornar ubacuje u šesnaesterac za Olića, Olić se ne snalazi. Već u idućoj akciji Cole s dvadesetak metara puca opasno blizu desnoj vratnici Pletikose.

63 - Lambard opasno puca s dvadesetak metara, lopta odlazi malo iznad vrata Pletikose.

60 - Velika serija izmjena kod Engleske: Izlaze Owen, Ferdinand, Beckham... Kod Hrvatske Rosso ulazi umjesto Leke.

58 - Hrvatska igra je ispresjecana, djelujemo izgubljeno. Opasan napad Engleske, s dvadesetak metara slabo puca Beckham.

55 - Beckham s desna puca prema centru šesnaesterca, izbacuje Kovač.

 

49 - Mornar puca u centar šesnaesterca, ali nikog ne nalazi. Već iz iduće situacije, s desna u šesnaesterac ubacuje Srna, ali lopta prolazi pored naših napadača.

47 - Olić prolazi Terrya, probija se u šesnaesterac, ali puca vrlo loše, par metara desno od gola Robinsona.

46 - Izmjene Hrvatska: Ulaze Srna, Mornar i Babić. Izlaze Rapaić, Marić i Šimić. 
Izmjene Engleska: Robinson mijenja sjajnog vratara Jamesa.

Poluvrijeme: Engleska - Hrvatska 1:0

Žuti karton zbog oštrog starta na Buttu, za Niku Kovača.

Pročitajte više