Engleski mediji posebno su razvalili Hrvatsku: "Poniženi, osramoćeni, mamurni"

Foto: Screenshot

HRVATSKA je opet hit na sportskim naslovnicama. Svjetski mediji pitaju se što se dogodilo reprezentaciji u koju su se zaljubili na SP-u u Rusiji. Španjolci, očekivano, nakon kraja jedne ere i debakla na SP-u na naslovnicama slave veliki povratak svoje reprezentacije, ali posebno je interesantno danas prolistati engleske tiskovine.

Otočane još silno boli poraz u polufinalu SP-a. The Guardian, BBC, Sky Sport i ostali puni su analiza o utakmici Španjolske s Hrvatskom. Sinoćnji poraz Hrvatske u Elcheu, najteži u povijesti reprezentacije, dobio je veliki prostor u engleskim medijima. 

Obično vrlo sterilni BBC napisao je u naslovu da je Španjolska potpuno razbila Hrvatsku, dok su na svom Twitteru tijekom utakmice komentirali da Hrvati još nisu preboljeli mamurluk nakon SP-a.

The Independent je u naslovu imao šest komada koje je primio Lovre Kalinić, a slične naslove imali su i ostali mediji na Otoku.

Daily Mail donio je naslov: ''Nakon noćne more na SP-u, nova Španjolska razbila Hrvatsku! Je li ovo početak nove dominacije?''

Isti portal napisao je i da je Španjolska posramila finaliste nevjerojatnim, spektakularnim i ''majstorskim'' golovima. Novinar Daily Maila arogantno je dodao i ''trebali smo mi biti u finalu prije dva mjeseca umjesto njih'', aludirajući time na poraz protiv Hrvatske u polufinalu.

Mirror je imao najžešći naslov: ''Španjolska - Hrvatska 6:0! Marco Asensio ponizio finalista SP-a''

The Guardian je bio nešto blaži u kritikama i nije objavio vijest preko cijele naslovnice, no u samome članku nije propustio kritizirati igru Dalićeve momčadi. Ironično spominjanje ''tisuće besmislenih dodavanja'' ide na račun igre Luisa Enriquea koji ih je prošloga tjedna pobijedio na Wembleyju 2:1. Ipak, poraz hrvatske reprezentacije opisali su kao bolan, a igru Hrvatske šokantnom. 

The Sun je vijest popratio naslovom ''La Roja uništila finaliste Svjetskoga prvenstva u Ligi nacija''. Istaknuli su da je ovo ''dan za pamćenje'' za Španjolce, a ''dan za zaborav'' za Hrvate.

Pročitajte više