Engleski mediji: Redknapp uz Luku želi - Vukušića

PROTEKLIH dana pisalo se o zanimanju Lyona za Antu Vukušića, a sad se u borbu uključio Tottenham. Francuzi nisu u najboljoj financijskoj situaciji i teško će se odlučiti za kupovinu što se nikako ne može reći za bogati klub iz Londona.

Daily Star navodi kako Harry Redknapp želi "novog Luku Modrića" te da 20-godišnjeg napadača Hajduka prate još Arsenal, Chelsea, Newcastle i Everton. Englezi dodaju da Redknapp želi da Vukušić igra u Spursima zajedno s Modrićem kojega klub ne želi prodati Chelseaju.

Navodi se da je Vukušićeva cijena oko 5 milijuna funti (5,6 milijuna eura), ali da bi na ljeto mogla narasti s obzirom na interes klubova. Vukušić bi tako nastavio tradiciju Hrvata u Spursima s obzirom na to da se Stipe Pletikosa vratio u Spartak nakon što mu je istekla posudba, a budućnost Nike Kranjčara je neizvjesna.

"Ante želi igrati u Engleskoj i samo je pitanje vremena kad će to ostvariti. Svi najbolji klubovi znaju puno o njemu zbog nastupa u Hajduku prošle sezone", rekao je izvor Daily Stara.

Vukušić je protekle sezone bio drugi najbolji strijelac HNL-a sa 14 pogodaka dok je četiri zabio u Europskoj ligi od čega se posebno pamte pogoci Zenitu i Anderlechtu. Dobio je i poziv izbornika Slavena Bilića pa ne čudi što je izazvao interes brojnih europskih klubova.

Pročitajte više