Englezi puni sebe: Ovakve Hrvatske se ne moramo bojati

Foto: EPA-EFE

DAN NAKON dramatične pobjede Hrvatske na penale 3:2 (1:1) u osmini finala SP-a protiv Danske, ne stišavaju se reakcije svjetskih medija.

Oglasili su se i Englezi, koji u utorak u osmini finala igraju protiv Kolumbije, a s Hrvatskom ili Rusijom se mogu sastati u polufinalu SP-a. Englezi, blago rečeno, nisu oduševljeni igrom Hrvatske protiv Danske, a u kritikama je prednjačio list Daily Mirror s tipično engleskim početkom teksta.

"Kad su očekivanja od engleske reprezentacije u pitanju, ovo je najgore što nam se moglo dogoditi. Očekivali smo puno bolju igru Hrvatske, ali svi oni koji su gledali utakmicu mogu zaključiti da se Hrvate itekako može pobijediti. Nemojmo se zavaravati, jako je malo momčadi u ovom dijelu ždrijeba kojih se moramo bojati. Danci su nam pokazali da se protiv Hrvatske može igrati ako zaista igraš. Da su stali u bunker, ne bi imali šanse protiv Hrvata koji imaju toliko kvalitetnih pojedinaca koji mogu riješiti utakmicu", stoji u tekstu.

Engleze je najviše razočarala napadačka igra Hrvatske koja nije stvorila nijednu pravu priliku.

"Hrvati su izjednačili nakon niza pogrešaka u danskoj obrani, ali to je bilo sve što smo od njih vidjeli. Da, Modrić je vukao igru, Perišić je loše pucao iz dobre situacije, Schmeichel je obranio Rakitiću dobar udarac, ali to su sve bile polušanse. Hrvatska je prošla, ali je se nitko u Engleskoj ne treba bojati", zaključio je novinar Mirrora.

Pobijedi li Kolumbiju, Engleska će u četvrtfinalu igrati s pobjednikom susreta Švedska - Švicarska. Zadnji dobar rezultat Engleza na SP-ima bilo je četvrto mjesto u Italiji 1990. godine.

Pročitajte više