Englezi srezali budžet za razvoj košarke nakon što je njihovoj reprezentaciji poklonjen nastup na OI

DESETAK dana nakon što je Svjetska košarkaška federacija (FIBA) dopustila reprezentaciji Velike Britanije nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, engleska je košarka doživjela nov težak udarac.

Englesko ministarstvo sporta (Sport England) u sljedećim će dvjema sezonama za projekt razvoja engleske košarke košarkaškom savezu uskratiti ukupno 1.1 milijun funti od dosadašnjeg budžeta. Za svaku od idućih dviju godina engleski će savez imati na raspolaganju samo 1.3 milijuna funti.

Kao razlog uskraćivanja sredstava Sport England naveo je činjenicu da se u Engleskoj ovog trenutka košarkom aktivno bavi samo 154.100 košarkaša i košarkašica, što u odnosu na broj prijavljenih igrača i igračica otprije dvije godine predstavlja pad od 20 posto.

FIBA je na zasjedanju svog Središnjeg odbora prije desetak dana dozvolila reprezentacijama Velike Britanije izvanredan nastup na Olimpijskim igrama u Londonu jer je Košarkaški savez Velike Britanije podnio "zadovoljavajući plan razvoja tog sporta nakon Igara 30. Olimpijade", koje će se ljeta sljedeće godine održati u Londonu.

Pročitajte više