OSTALE REPREZENTACIJE

Enrique se dirljivo oprostio: "Neki razlozi su me zaustavili, moram otići"

Foto: EPA-EFE

ŠPANJOLSKA je dobila novog izbornika - Roberta Morenu, dosadašnjeg pomoćnika Luisa Enriquea. Bivši trener Rome i Barcelone morao se povući iz privatnih razloga koji ga muče još od ožujka ove godine.

>>> Luis Enrique više nije izbornik Španjolske. Igrači odlučili tko ga mijenja

Kratko se obratio medijima emotivnim oproštajnim pismom.

"Zbog razloga koji su me spriječili da normalno funkcioniram kao trener od ožujka do danas, odlučio sam napustiti izborničko mjesto", započeo je pa nastavio:

"Hvala savezu na iskazanom povjerenju i razumijevanju. Posebno zahvaljujem svom osoblju i igračima na profesionalnosti. Ne zaboravljam zahvaliti ni medijima na diskreciji i poštovanju situacije. Hvala vam iz dubine srca."

Cijeli slučaj i dalje je misteriozan, a tako će i ostati jer mediji, posebno španjolski, osiguravaju mir sad već bivšem izborniku.

Stoga detalja o razlozima ovakve odluke zasad nema, ali poznato je da Luis Enrique ima ozbiljnih obiteljskih problema zbog kojih nije vodio Crvenu furiju na prethodne tri utakmice u kvalifikacijama za Euro 2020.

Ozbiljni obiteljski problemi

Nakon što je saznao za ozbiljan obiteljski problem, izbornik je od svih u reprezentaciji zatražio apsolutnu diskreciju i da ni u kakvim okolnostima ne otkriju točan, konkretan razlog njegovog naprasnog odlaska iz hotela Westin, baze Španjolske na Malti. Igrači su prisegnuli da to nikome neće otkriti. 

Savez je odmah organizirao da iz Barcelone na Maltu po Enriquea doleti privatni avion i vrati ga kući u Kataloniju. Izbornik je prema Barceloni poletio u četiri sata ujutro u pratnji Joaquina Valdesa, bliskog prijatelja i psihologa reprezentacije koji mu je želio biti na raspolaganju u teškim trenucima.

Mjesecima nakon toga do danas komunicirao je samo s predsjednikom saveza Rubialesom i nijednom nije zvao nekog od igrača ili kandidata za reprezentaciju niti je uživo gledao utakmice.

Pročitajte više