EP U-17 polufinale: Turska porazila Hrvatsku

HRVATSKA nogometna reprezentacija do 17 godina nije se uspjela plasirati u finale Europskog prvenstva koje se igra u Italiji. U polufinalnom dvoboju bolji od naših mladića su sa 3:1 (1:0) bili Turci.

Mlada reprezentacija Turske potpuno je nadigrala našu u prvom poluvremenu, a tu svoju nadmoć okrunila je i s jednim pogotkom. U 26. minuti Erkan Ferin je odlično na drugoj vratnici pronašao Ozgurcana Ozcana koji je pogodio suprotni kut vratiju Kelave.

U drugom poluvremenu napokon su naši mladići uspjeli stvoriti nekoliko napadačkih akcija, ali u 60. minuti Turci su uz veliku dozu sreće stigli di drugog pogotka. Caner Erkin je pucao prema vratima, lopta je pogodila jednoga od naših obrambenih igrača i pala točno pred Ozcana koji je po drugi put poslao loptu u mrežu.

Tračak nade u preokret ukazao se u 69. minuti kada je Grgur Radoš odličnim udarcem s vrha kaznenog prostora pogodio gornji lijevi kut Babacanova gola. Samo minutu kasnije Nikola Kalinić imao je sjajnu priliku za izjednačenje, ali je s desetak metara loptu poslao visoko preko gola.

Konačnu odluku prvoga polufinala donio je Murat Duruer koji je u 72. minuti ostao nečuvan na drugoj vratnici u našem petercu, te lakoćom glavom sproveo loptu u mrežu Kelave.

Hrvatska reprezentacija će se u subotu boriti za treće mjesto s poraženom reprezentacijom iz dvoboja Italije i Nizozemske, a treće mjesto vodi na Svjetsko prvenstvo koje će se u rujnu održati u Peruu.

Pročitajte više