ESPN-ov novinar: Perez je namjestio ždrijeb! Tražio je Ajax od UEFA-e i dobio ga

Foto: Epa

PRVAK Europe Real će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Ajaxa. Prva utakmica na rasporedu je 13. veljače, a uzvrat je 5. ožujka.

Real je u ovom dvomeču apsolutni favorit i sve osim prolaska među osam za Kraljeve bi bila katastrofa. Stoga nije čudno da su u Madridu bili prezadovoljni ždrijebom koji ih je namjerio na mladu nizozemsku momčad.

Nekoliko dana nakon što su izvučeni parovi osmine finala Jorge Ramos, novinar urugvajskog ESPN-a, iznio je niz teških optužbi na račun predsjednika Real Madrida Florentina Pereza.

Ramos je usred TV prijenosa rekao kako je od osobe bliske Perezu dobio poruku u kojoj je stajalo da je gazda Reala pet dana prije ždrijeba počeo raditi pritisak na UEFA-u kako bi Real izvukao Kopljanike. Na kraju se upravo to i dogodilo. Ipak, treba kazati da Ramos nije pružio dokaze o svojoj teoriji zavjere tako da njegove riječi treba uzeti s rezervom.

Ovo nije prvi put da se Real povezuje s čelnim ljudima UEFA-e. Posljednjih nekoliko godina mnogi su tvrdili da je Real imao veliku pomoć sudačke organizacije u nokaut fazi Lige prvaka, a zadnju ozbiljnu optužbu na račun Pereza i njegovog utjecaja na krovnu kuću europskog nogometa iznio je Zlatan Ibrahimović. Ibra je sljedećim riječima komentirao Modrićevu zlatnu loptu.

''Sada znamo da je Perez bio taj koji se natjecao s Messijem za Zlatnu loptu, a ne Ronaldo'', rekao je Zlatan implicirajući da su Ronaldo i Modrić osvojili nagradu zato što su iza sebe imali Florentina Pereza i jak lobi Real Madrida.

Pročitajte više