Evo gdje će se ove godine igrati najveći turniri u League of Legendsu

Foto: LoLesports

NAJVAŽNIJI turniri najpopularnijeg esporta na svijetu ove godine će se igrati na tri kontinenta. League of Legends World Championship ostaje u Aziji, Mid-Season Invitational igrat će se u Europi, a Sjevernoj Americi preostao je All-Star, posljednji turnir u godini.
 
>>LEAGUE OF LEGENDS IMA NOVE SVJETSKE PRVAKE Samsung s trona skinuo legendarni SKT T1
 
Rekordno prošlogodišnje izdanje League of Legends World Championshipa održavalo se na četiri lokacije u Kini. Veliko finale odigralo se na Nacionalnom stadionu u Pekingu, gdje je Samsung potpuno nadigrao legendarni SK Telecom T1. Ove godine World Championship će se igrati u Južnoj Koreji, kolijevci esporta. Posljednji put najveće natjecanje u League of Legendsu održano je u toj zemlji 2014. kada je u Seulu slavio Samsung Galaxy White pobjedom nad Star Horn Royal Clubom. I ove će se godine različite faze World Championshipa igrati na različitim lokacijama, koje još nisu objavljene. No, za očekivati je da će se samo finale igrati na nekome od korejskih stadiona.
 

 
Drugi najveći turnir u League of Legendsu, Mid-Season Invitational 2018 održat će se u Europi, točnije Njemačkoj i Francuskoj. U svibnju prve dvije faze turnira, play-in i grupna, igrat će se u LCS studiju u Berlinu, a doigravanje u Zénith Parisu u Parizu. U Europi se prošle godine nije održao niti jedan League of Legends turnir tih razmjera, nakon što je bila domaćin All-Star turnira 2014. i 2016. te World Championshipa 2015. Prvi puta će se Mid-Season Invitational održati u Europi, a to je ujedno i najbolja prilika za sve obožavatelje iz naše regije da vide neke od najboljih svjetskih ekipa u akciji.

>>PerkZ i G2 Esports osvojili drugo mjesto i više od dva milijuna kuna na velikom turniru
 
All-Star event koncem godine održat će se u Sjevernoj Americi. Barcelona je bila domaćin tom turniru 2016. dok se 2015. i 2017. All-Star održavao u američkom LCS studiju u Los Angelesu. Vjerojatno će ove godine Riot Games turnir održati na nekoj drugoj lokaciji. 
 
Rift Rivals će se igrati na pet lokacija koje odgovaraju broju turnira. Onaj nama najzanimljiviji, između Europe i Amerike održat će se u SAD-u, kineski i korejski timovi natjecat će se u Kini, a turniri će se održati i u Brazilu, Australiji i Vijetnamu. 
 
Mjesto održavanja esport turnira ima puno veći značaj nego što se to čini na prvu. Finale League of Legends World Championshipa bi vjerojatno napunilo bilo koji stadion na svijetu, ali takav događaj može učiniti puno za razvoj esporta neke sredine. Prošle je godine Tencent, kineska tvrtvka u čijem je vlasništvu i Riot Games, pokazala sav esport potencijal Kine tako što ju je odabrala za domaćina World Championshipa. Povratkom u Južnu Koreju, vjerojatno želje učvrstiti poziciji League of Legends esporta u toj zemlji, gdje igre poput PUBG-u brzo dobivaju na popularnosti.  Zbog svoje strukture, League of Legends esport dosta je ograničen u dovođenju vlastitih turnira velikom broju fanova. Manje centralizirani esportovi poput Dote 2 i CS:GO-a, svaki mjesec imaju turnire na različitim lokacijama zbog čega su timovi i igrači, puno bliži široj publici.
 
Foto: LoLesports

Pročitajte više