EUROPA LIGA

Dinamo danas igra za polufinale Europa lige. Evo gdje gledati utakmicu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO će danas s početkom u 21 sat pokušati izboriti polufinale Europa lige.

Hrvatski prvak susret igra kod Villarreala, španjolske momčadi koja je u prvom ogledu slavila na stadionu Maksimir 1:0. Jedini pogodak na toj utakmici stigao je nakon što je Gerard Moreno pogodio s bijele točke u 44. minuti susreta.

Upravo je Moreno i izborio najstrožu kaznu nakon što je pokušao ubaciti loptu pred Dinamova vrata. Taj njegov pokušaj je na samoj gol-aut liniji rukom blokirao Theophile-Catherine pa je sudac Siebert pokazao da će Villarreal pucati jedanaesterac. Moreno je poslao je Livakovića u jednu, a loptu u drugu stranu.

Krznar uvjeren da Dinamo može slaviti

Pred Dinamom je sada uzvrat u kojem će pokušati nadoknaditi minus od jednog gola, a to je misija za koju su u redovima maksimirskog kluba sigurni da je ostvariva.

''U idealnom scenariju se nadamo odigrati utakmicu bez primljenog gola, dobro i odgovorno se postaviti u defenzivnom bloku, odraditi sve defenzivne zadatke, a vjerujem da imamo snage i rezerve za postići pogodak. Već s 1-0 bismo bili u vrlo komotnoj situaciji, ali ne volim unaprijed govoriti o razvoju situacije'', izjavio je Dinamov trener Damir Krznar, a dodao i ovo:

''Glupo je reći, ali našu najveću šansu vidimo u rezultatu koji imamo. Nema više kalkulacija. Ono što smo imali izgubiti, izgubili smo ovdje, a sada možemo samo dobiti. Zadatak je vrlo jednostavan - pobijediti. Bez obzira na ishod prve utakmice mi zaista živimo lijepe dane, a momčad je motivirana i raspoložena. Ne idemo tamo s bijelom zastavom. Od prvog do zadnjeg svi vjerujemo da možemo napraviti još jedan podvig.''

Emery misli da će to biti teška utakmica

''Dinamo je dobra momčad pa se pripremamo kao i za prvu utakmicu. To je momčad koja igra da bi pobijedila, koja je navikla pobjeđivati, a kada mora učiniti zaokret, kao što je sada slučaj, ima puno načina kako to ostvariti. Zna napadati iz protuudara pa kombinatorikom, preko krila, opasna je iz veznog reda na čelu s Ademijem. Kada se postavi i defenzivno kao u Zagrebu, također je opasna po vrata protivnika, što je pokazala u prvoj utakmici kada je imala svoje dobre trenutke. Poštujem Dinamo'', rekao je u najavi utakmice Villarrealov trener Unai Emery i zaključio:

''Svašta može dogodili, ali bitno je da čitavo vrijeme ostanemo hladne glave. Bit će teška utakmica i mi smo toga svjesni.''

Susret između domaćeg Villarreala i Dinama započinje u 21 sat. Prijenos je na Arenasport 1.

Pročitajte više