HNL

Evo što bi Pajač sudio Hajduku umjesto penala da nije bilo VAR-a

Screenshot: Twitter

HAJDUK je jučer poražen 2:1 od Slaven Belupa u Koprivnici u utakmici 22. kola HNL-a, a momčadi Igora Tudora presudio je Ivan Krstanović golom s 25 metara u posljednjim trenucima utakmice.

Utakmicu je iz sudačke perspektive obilježila situacija iz 9. minute kada je VAR soba opet imala posla oko Hajduka i kaznenih udaraca. Podsjetimo, VAR je u utakmici s Varaždinom Hajduku već dosudio tri penala.

Hajduk je sada dobio i četvrti, a sudac Igor Pajač je odluku na monitoru za VAR provjeravao čak 3:56 minuta. Sudac je gledao snimku kako bi utvrdio gdje je točno bio prekršaj koji je Tomislav Božić napravio na Jairu.

Na kraju je odlučio da je do kontakta došlo u kaznenom prostoru, a mi prilažemo sliku i pitamo vas: Je li odluka bila ispravna?

 

Međutim, ono što je mnogima promaklo bio je potez suca Pajača prije nego što je VAR intervenirao. Naime, Pajač je imao dobar pregled situacije u kojoj je jedino dvojbeno bilo je li prekršaj igrača Slavena bio u kaznenom prostoru ili izvan njega, a on je dosudio prekršaj u napadu. 

Srećom pa je HNS u zimskoj pauzi uveo VAR zbog kojeg je Pajač morao pregledavati snimku te je nakon četiri minute, u situaciji za koju se mora priznati da je dvojbena i teška za prosuditi čak i nakon nekoliko gledanja snimke, ipak dosudio kazneni udarac za Hajduk.

Ipak, nema sumnje kako će ova odluka biti zapisana kao minus hrvatskom sucu baš kao što je Pejinu protiv Varaždinu kao minus ostalo upisano da su se dogodila tri penala, a on nije vidio nijedan. 

Pročitajte više