Evo za koga će Srna pričuvati Barcelonin desni bok

Foto: Guliver Image/Getty Images

DARIJO SRNA zna da bi u slučaju dolaska na Camp Nou ove zime, bio tek privremeno, polugodišnje riješenje za desnog beka Barce, koja je dogovorila tko će to mjesto popuniti na duge staze, odnosno na barem pet godina, na koliko potpisuje novi igrač koji dolazi na ljeto.

Joao Cancelo (22) čak je 12 godina mlađi od Srne, a prije dvije godine je za 15 milijuna eura odštete iz Benfice došao u Valenciju, koja ga je tako skupo platila iako je za seniorsku momčad velikana s Luza odigrao samo jednu utakmicu. Bila je to investicija koja će joj se vratiti barem dvostruko, jer Portugalac koji je odigrao 68 utakmica za Valenciju, na ljeto prelazi u Barcelonu, a transfer je dogovorio njegov menadžer, superagent Jorge Mendes.

Barca je tako dobila prvo ljetno pojačanje i nastavila plodnu suradnju s Valencijom, iz koje proteklih godina crpi pojačanja za sve dijelove momčadi; Mathieua, Albu, Andrea Gomesa, Alcacacera...
 
Igrač Cancelovog profila i kvalitete, koji je od debija za Portugal ovog ljeta, u tri dosadašnja nastupa zabio jednako toliko golova za reprezentaciju, nužan je Barceloni kako bi konačno riješila veliki problem nastao odlaskom Danija Alvesa, kojeg Aleix Vidal nije dostojno zamijenio, pa se rupa punila veznjakom Sergijem Robertom. Srna je jedan od mnogih koji su razmatrani, ali kao vatrogasno, privremeno rješenje, jer na kraju tekuće sezone imat će 35 godina.

Pročitajte više