Federer: Nikada ne bih otišao naglo kao Henin, pogotovo ne s prvog mjesta

IZNENADNA odluka Belgijanke Justine Henin o završetku karijere s 25 godina izaziva različite reakcije u svjetskoj teniskoj javnosti.

Svi se slažu u jednome: ženski tenis ostaje bez sjajne igračice i velike šampionke. No, iznenadni odlazak najbolje svjetske tenisačice uoči dva Grand Slam turnira, Roland Garrosa kojega je osvojila četiri puta u zadnjih pet godina,te Wimbledona, jedinog Grand Slam turnira koji joj nedostaje, iako je dva puta bila finalistica, ipak je izazvao različite reakcije.

Šarapova: I ja bih se povukla da sam osvojila što i ona

Ruskinja Marija Šarapova, trenutno druga tenisačica svijeta, prokomentirala je odlazak svoje suparnice s puno razumijevanja:

"Justine ima tek 25 godina, a već je toliko toga napravila u karijeri. Da sam ja s 25 godina osvojila toliko Grand Slam naslova, i ja bih se povukla! Ima toliko zanimljivih drugih stvari u životu osim tenisa, sigurna sam da ih Justine naprosto želi istražiti. Uopće je ne krivim zbog njezine odluke "

Federer: Ne bih nikada tako naglo otišao

Najbolji tenisač svijeta Roger Federer priznao je kako ne može zamisliti da bi krenuo stopama svoje belgijske kolegice.

"Nema dvojbe da je ovo šok za svjetski tenis. Pogotovo zato što se povukla prije Roland Garrosa i Wimbledona, kojega nije nikad osvojila. Prilično sam iznenađen i tužan zbog njezinog odlaska, ali Justine sigurno ima svoje razloge. Ona je posebna igračica, jer je mogla podjednako dobro igrati na bilo kojoj podlozi. Zapravo je nevjerojatno da je tako niska igračica uspjela osvojiti toliko turnira u eri u kojoj dominiraju visoke i snažne tenisačice. Moram priznati da ne mogu zamisliti da bih i ja tako naglo otišao, pogotovo na poziciji broj jedan. Ako bi mi već bilo previše svega, radije bih uzeo godinu dana pauze nego se definitivno povukao", kaže Federer.

Serena Williams: Želim joj sve najbolje

Serena Williams bila je jedna od najljućih protivnica sićušnoj Belgijanki, i jedna od rijetkih koja protiv Henin ima pozitivan omjer. Amerikanka je dobila 7 od 13 mečeva:

"Što mogu reći o tako velikoj šampionki? Ne vjerujem da imate dovoljno vremena. Želim joj sve najbolje", kratko i jednostavno izjavila je Serena Williams.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više