Fiba blokirala Cibonu, sve češće priča se o stečaju

AMERIKANAC Antonio Graves započeo je sezonu u Ciboni kod Velimira Perasovića. Rastanak je došao brzo, ali ne i na čist način. Graves je slučaj predao Fibi, koja je odluku o blokadi poslala po HKS-u. Cibona ne može registrirati nove igrače dok Gravesu ne riješi dug od 260 tisuća američkih dolara. Čelnici Cibone svjesni su problematike, ali ističu da u ovom momentu imaju i prečih problema te zazivaju nagodbu.

Istu politiku vode prema svim svoji vjerovnicima, jer HKS je blokirao Cibonu i zbog dugovanja prema Trohi, Vukušiću, Andriću i Bagariću.

Sljedeći tjedan igra se završnica Hrvatskog kupa i Cibona bi, po svemu sudeći, opet mogla zaigrati s juniorima. Sve glasnije spominje se riječ stečaj, ali Ivica Lovrić, predsjednik Cibone, tvrdi da to nije prva opcija. Puno će toga ovisiti o igračima kojima Cibona duguje, pristanu li na nagodbu, bit će to stalna praksa rješavanja problematike. U suprotnom, stečaj će biti izgledniji. Njime Cibona ne bi izgubila rang natjecanja, već bi zatvorila stečajni postupak i krenula poslovanje s novim računom. No, s obzirom na stečajni zakon, puno je toga nejasno. Sjetit ćemo se plana koji je svojevremeno iznio Željko Jerkov u Hajduku, koji se ipak preoblikovao prema Sanaderovom pilotu...

Pročitajte više