Fifa: Niko Kranjčar smatra Srnu jednim od najpodcjenjenijih igrača u Europi

U NAJAVI večerašnje prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka službena stranica Fife je posvetila veliki prostor Dariju Srni. Fifa piše kako je Srna imao samo 21 godinu kad je iz Hajduka stigao u Donjeck. Napominju kako je u međuvremenu postao kapetan prve ukrajinske momčadi koja je nakon osamostaljenja osvojila neki europski trofej. Srna je u toj utakmici protiv Werdera proglašen igračem susreta.

> Video: Ukrajinci nisu autsajderi, Šahtar je već jednom slavio na Nou Campu

Fifa piše i da Niko Kranjčar, inače Srnin dobar prijatelj, kapetana Šahtara smatra jednim od najpodcjenjenijih igrača u Europi. Također spominju i da je Srna ljetos bio na korak do prelaska u Chelsea za 15 milijuna eura, ali je transfer propao u zadnji čas.

"Da nisam ovoliko napredovao u Šahtaru, vjerojatno bih otišao. Ali, kad si kapetan momčadi koja je osvojila Kup Uefe i koja redovno igra u Ligi prvaka, što možeš bolje očekivati. Posebno jer je klub napravio fantastičan stadion i još uvijek ima veliki ambicije. Igram za jednu od najboljih momčadi u Europi, Šahtar me kupio i mislim da ću ovdje završiti karijeru", priča Srna.

Pred Srnom i Šahtarom večeras je veliki izazov - Barcelona na Nou Campu.

"Ova momčad Barcelone igra nogomet kakav prije nije viđen. Naša je prednost to što nemamo pritiska. Znamo da će biti iznimno teško, ali se svašta može dogoditi. Gotovo da nikad nismo izgubili na Donbass Areni", najavio je Srna.

Trener Barcelone Josep Guardiola je oprezan uoči utakmice.

"Nije prošlo puno vremena otkako smo igrali s njima. Nisu se promijenili. Osvojili su Kup Uefa i s njima smo se mučili u europskom Superkupu. Ove su sezone izgubili samo jednu utakmicu u Europi, protiv Arsenala. Da se Liga prvaka igra po ligaškom sistemu, Šahtar bi imao najviše bodova", kaže Guardiola.

S druge strane, tvorac ukrajinskog čuda, trener Lucescu naglašava da je Barca veliki favorit.

"Igrali smo tri puta protiv Barcelone i sva tri puta smo imali ogromnih problema. Sad je naš problema što nas Barca poznaje i zna što može očekivati od nas", kaže trener Šahtara.

Pročitajte više