Dinamo u Osijeku slavi duplu krunu

Foto: Hina

DINAMO je na stadionu Gradski vrt u Osijeku pobijedio Slaven Belupo s 2:1 i osvojio je Hrvatski nogometni Kup.
 
Modri su do duple krune i 14. naslova u Kupu stigli nakon velike borbe jer je Slaven bio odličan protivnik, čak je u nastavku susreta u dobrom dijelu bio i bolji rival.
 
Ipak, iskustvo Modrih i velika pogreška inače odličnog vratara Slavena Rozmana odlučili su susret.
 
Dinamo je poveo golom Marka Pjace u 31. minuti nakon što je sudac Vučemilović opravdano dosudio kazneni udarac nakon prekršaja Edsona na Soudaniju. Modri su u prvih 45 minuta bili agilniji i konkretniji, no osim tog gola nisu ništa značajnije napravili.
 
U nastavku je Slaven izašao puno agresivniji, motiviraniji i kvalitetniji. Taj pristup im se isplatio u 60. minuti kad je Ejupi nakon školske kontre zabio za 1:1.
 
Slaven je u tim trenucima bio čak i bolja momčad od favoriziranog Dinama. Pomalo je neobično bilo vidjeti na hrvatskim travnjacima da neka momčad uzme Modrima posjed i da igrači Dinama ne mogu doći do lopte.
 
I onda šok za momke Željka Kopića. 13 minuta prije kraja Marko Rog je iz očaja opalio s 30 metara. Lopta je pala točno pred vrata golmana Rozmana i po kišom natopljenoj travi ga je prevarila. 
 
Odmah u sljedećem napadu je Filip Ozobić fantastično potegao iz prekida, a vratar Ježina je skinuo loptu koja je išla pod samu prečku.
 
Slaven je odigrao odličnu, hrabru i nadasve pametnu utakmicu, no ni nakon 27 utakmica ne zna za poraz protiv Slavena (25 pobjeda i dva remija. Posljednji put je momčad iz Koprivnice slavila protiv Dinama 26. rujna 2008. (2:0). 
 
 
SASTAVI:
 
Dinamo (4-2-3-1): Ježina - Matel, Sigali, Schildenfeld, Sosa - Antolić, Machado - Soudani, Ćorić, Pjaca - Rog.
 
Slaven Belupo (4-2-3-1): Rozman - Purić, Edson, B. Musa, Štiglec - Pokrivač. Jambor - Ozobić, Christensen, Delić - Ejupi.

Pročitajte više