LIGE PETICE

FIORENTINA - MILAN 1:1 Sjajni Rebić zabio u četvrtoj utakmici zaredom za Milan

Foto: EPA / Getty Images / Guliver Image

ANTE REBIĆ je zabio novi gol, ali Milan nije uspio pobijediti Fiorentinu u gostima - 1:1. Rossoneri su poveli u dvoboju 25. kola preko hrvatskog reprezentativca u 56. minuti, a domaći su izjednačili preko Ericka Pulgara iz penala u 85. minuti. 

Zlatan Ibrahimović zabio je eurogol u 34. minuti kada je prošao pored tri igrača i poslao loptu u mrežu. Međutim, sudac Giampaolo Calvarese vidio je da je lopta uoči solo akcije pogodila Ibru navodno u ruku te je uz asistenciju VAR-a poništio majstoriju švedskog napadača. 

Potom je Milan u 52. minuti ostao bez ozlijeđenog golmana Gianluigija Donnarumme, kojeg je zamijenio debitant Asmir Begović. Bivši golman Bosne i Hercegovine istaknuo se s nekoliko odličnih obrana i pokazao zbog čega je u siječnju stigao iz Bournemoutha na posudbu. 

Milan je do vodstva stigao u 56. minuti nakon velikog poklona Martina Caceresa. Nakon duge lopte urugvajski branič doslovce je primio loptu i ostavio je za natrčalog Rebića u srcu kaznenog prostora, a napadač Milana iskoristio poklon i donio prednost Rossonerima u Firenci.

To je njegov sedmi gol ove sezone za Milan, od čega šesti u Serie A, a uspio je zabiti bivšem klubu, čiji je igrač bio od 2013. do 2018. godine. 

Također, nezaustavljivi Rebić je nastavio sjajnu seriju i zabio u četvrtoj utakmici zaredom za Milan. Sve je krenulo protiv Intera, pa je pogodio protiv Juventusa, nakon toga i Torina, a ovog puta je matirao i Fiorentinu. 


Grafika: Sofascore za Index Sport

Fiorentina je u 62. minuti ostala i s igračem manje. Henrique Dalbert je srušio s leđa Ibrahimovića i kao posljednji igrač obrane dobio direktni crveni karton. 

Milan je imao vodstvo, igrača više i veliku priliku osvojiti važna tri boda u borbi za Europu. Međutim, ulaskom njegovog djeteta Patricka Cutronea sve se promijenilo. U 84. minuti Cutrone je pao u šesnaestercu nakon duela s kapetanom Milana Alessijom Romagnolijem, a sudac Calvarese dosudio je dvojbeni penal za domaće.

Pulgar je preuzeo odgovornost i šutirao, Begović ga je pročitao, ali mu je lopta prošla ispod ruke i završila u mreži za konačnih 1:1. 

Milan je sedmi s 36 bodova, a Fiorentina 13. s 29 bodova. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više