Fjodor: Cro Cop je protiv mene bio na vrhuncu

SVOJU je sljedeću veliku borbu u ultimate fightu, protiv trenutačno najvećeg rivala Josha Barnetta, Rus Fjodor Jemiljanjenko najavio usporedivši Amerikanca s Mirkom Filipovićem.

"Smatram Josha jednim od istinski najboljih boraca današnjice u slobodnoj borbi. U ovom je trenutku, mislim, na svom vrhuncu. Borba s njim bit će kao kad sam boksao s Cro Copom. On je upravo tada bio na svom vrhuncu", kazao je 32-godišnji Rus o dvoboju koji je protiv hrvatskog borca vodio 28. kolovoza u Saitami u sklopu Pride Final Conflicta 2005, i koji je dobio odlukom sudaca nakon triju rundi.

"U to je vrijeme moj dvoboj s Cro Copom bio jedan od najiščekivanijih u povijesti slobodne borbe, baš kao što je sada moj dvoboj s Joshom. Za mene je svaki suparnik opasan, a Barnett ima sjajnu borbu na tlu. Sposoban je vlastiti plan borbe u bilo kojem trenutku prilagoditi situaciji u ringu", dodao je Rus u razgovoru za web-portal M-1global.com.

S Amerikancem kojeg zovu “Ubojicom dječjeg lica” Jemiljanjenko bi se trebao boriti prvog kolovoza ove godine na trećem izdanju Afflictiona u Honda Centeru u Los Angelesu. Dvojica su u ovom trenutku priznati kao dva najbolja borca u slobodnoj borbi.

Godinama već kruži priča da se izbjegavaju u ringu stoga što su odlični prijatelji. Došao je trenutak kada to više nije bilo moguće.      

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više