Francuska reprezentacija odabrala Šahtarov kamp za Euro

FRANCUSKA nogometna reprezentacije mogla bi na Europskom prvenstvu sljedeće godine trenirati u kampu ukrajinskog prvaka Šahtara.

''Tricolori'' su smješteni u skupinu D zajedno s Engleskom, Švedskom i domaćinom Ukrajinom. Dvije od tri utakmice u skupini igrat će u Donjecku tako da joj obližnji trening-centar Kirša savršeno odgovara.

Podsjetimo, isti je objekt za smještaj razmatralo i vodstvo hrvatske reprezentacije prije no što je ždrijeb našu vrstu svrstao u skupinu B u kojoj će se utakmice igrati u Poljskoj.

Kiršu je ovaj tjedan posjetio i francuski izbornik Laurent Blanc koji je ostao vrlo impresioniran viđenim. Francuski nogometni savez već je zatražio UEFA-u dozvolu za korištenje Šahtarova kampa, a ukoliko odgovor krovne europske nogometne udruge bude pozitivan, do 31. siječnja mora uslijediti dogovor s klubom i lokalnim organizacijskim odborom oko financijskih uvjeta.

Francuzi, međutim, ne žele biti smješteni u Kirši, već samo koristiti njezine kapacitete za treninge, a adekvatan hotel će potražiti u samom gradu.

Pročitajte više