FURY VS. WILDER

Fury i Wilder se vagali i izostavili važan dio ceremonije: "To još nisam vidio"

Foto: Getty Images

DEONTAY WILDER i Tyson Fury završili su sa svim obavezama uoči meča velikog boksačkog meča koji ih očekuje u noći između  subote i nedjelje u Las Vegasu.

Posljednja obaveza bilo je vaganje koje je pratilo nekoliko tisuća navijača. Većina je skandirala Kralju cigana, a zanimljivo je da su obojica bila daleko teža nego u prvom okršaju.

Sada je došlo vrijeme za revanš. U prvom dvoboju 2018. godine nije bilo pobjednika. Wilder je aktualni WBC prvak, a Fury ponovno izazivač. 

Wilder je na vaganju imao 104,8 kilograma, dok je Fury imao čak 19 više, odnosno dan uoči meča vaga je pokazala 123,8 kilograma. Usporedbe radi, Tyson je na prvom meču imao 20 kilograma više od Amerikanca. Bio je na 116,2, dok je Wilder tada imao 96,3 kilograma.

Inače, mjerenje je prošlo u sasvim drugačijoj atmosferi od uobičajene i to zbog naguravanja na konferenciji za medije. Izostalo je tradicionalno suočavanje.

To je razočaralo navijače i razbjesnilo promotore.

"U 25 godina, koliko se bavim boksom, nikad nisam vidio da jedno administrativno tijelo uskače i brani sučeljavanje licem u lice. To je vrlo bitan trenutak prije meča. Jednostavno sam šokiran", izjavio je Todd duBoef, predsjednik Top Ranka, kuće koja stoji iza Furyja.

Pročitajte više