Garcia o prvom protivniku nakon pauze: Čeka nas jedna od najtežih utakmica

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

SLAVEN BELUPO i Istra u petak u 18 sati igraju utakmicu 27. kola SuperSport HNL-a, prvu nakon reprezentativne pauze. Najavio ju je trener Istre Gonzalo Garcia. "U petak nas čeka jedan od najtežih susreta. To je ekipa koja može raditi visoki pritisak, mogu iznenaditi napadom i dobro se brane, odlični su i kompetitivni u svakom ogledu.

Zadovoljan sam prošlim utakmicama u ovoj sezoni protiv Slavena jer smo bili učinkoviti, pogotovo u prvoj s tri gola, dok je u drugoj već bilo zahtjevnije. No obje su ekipe bile dobre i branile se. Zbog kartona će nažalost izostati Marešić i Abdallahi, ali na trening su se vratili Blagojević, Knežević, Lisica, Maurić.

Mogu računati na bilo koga iz svoje ekipe i znam da mnogi igrači čekaju svoju priliku. Kada je dobiju, trebali bi uživati u tome. Slaven je jaka ekipa, agresivna i zna kada treba stisnuti i kada se boriti, isto kao i mi, zato smo sada na tablici tu gdje jesmo, i oni i mi.

Nama je ova kratka pauza svakako dobro došla jer smo bili fizički i emocionalno iscrpljeni nakon tri guste utakmice – Gorica, zatim Dinamo i Lokomotiva. Trebalo nam je vremena da se malo regeneriramo i krenemo dalje. Željno čekamo dobru utakmicu u petak", rekao je Garcia.

Josipović: Čeka nas težak susret

Utakmicu je najavio i napadač pulske momčadi Zoran Josipović. "Naravno, očekujemo tešku utakmicu, ali mi smo se dobro pripremali kao i uvijek. Krećemo na put puni želje i snage da se vratimo kući s tri boda. Ja sam izrazito zadovoljan otkad sam došao u klub koji odlično radi i ima jaku ekipu.

Moram puno raditi kako bih dobio minute na terenu, no minutažom se ne zamaram jer je ta odluka na treneru, a moje je raditi i dokazati se. U ovom sam trenutku spreman odigrati i dvije utakmice zaredom ako treba. Slaven Belupo je jaka momčad i u petak će sigurno biti težak susret, kako za nas tako i za njih. Nogomet je nepredvidiv.

Tijek se može promijeniti u pet minuta, jednim golom, kartonom ili slično, ali mi se jako dobro pripremamo da budemo što spremniji za njih. Smatram da kolektivno imamo dobru igračku kvalitetu i odlično društvo, ovdje smo kao mala obitelj i to je naša najbolja strana. Jednostavno, kada se boriš za ostanak u ligi, onda imaš pritisak, a kada se otvara mogućnost Europe, onda zapravo imaš veći vjetar u leđa.

Izrazito sam se brzo prilagodio i uklopio u ovaj ambijent, dečki su odmah bili ljubazni prema meni, Pula je fantastičan grad, odlični su navijači. Imamo sve što nam treba da radimo dobar posao. Spremni smo za petak i atmosfera među nama je odlična kao i uvijek", poručio je Josipović.

Pročitajte više