Gavranović i Olmo sredili Rudeš, Dinamo na +9

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMO JE u 26. kolu HNL-a na Maksimiru pobijedio Rudeš 2:0 golovima Gavranovića i Olma i uoči reprezentativne pauze unio malo mira u Maksimir.

A ako je za suditi po prvoj utakmici Nikole Jurčevića na klupi, pretjeranog razloga za paniku do kraja prvenstva ne bi trebalo biti. Jer ovo što je Dinamo večeras pokazao na Maksimiru sigurno spada u bolje izvedbe ove sezone. Istina, Rudeš nije možda najbolje mjerilo, ali nedoraslim protivnicima smatrali su se i Slaven i Lokomotiva pa je Cvitanović protiv prvih jedva iščupao pobjedu, a protiv drugih se neviđeno osramotio.
 
Nikola Jurčević nije mogao previše promijeniti u ovih nekoliko dana koliko je u Maksimiru, ali nešto je očito napravio budući Cvitanovićev i njegov Dinamo izgledaju kao dvije potpuno različite momčadi. Da ste ovu utakmicu prebacili u neke druge dresove na neki drugi stadion i pred nešto više od ovih 514 gledatelja koliko ih je bilo na otužnom Maksimiru, pričalo bi se o odličnom susretu.
 
Dinamo je zabio dva gola, mogao je još barem tri, četiri, odigrao je nekoliko sjajnih akcija i samo zahvaljujući potpuno natopljenom terenu i raspoloženom Josipu Čondriću na golu Rudeš nije doživio teško debakl. Mogao je malo i zapapriti Jurčevićev povratak na klupu da Mario Budimir u otvaranju utakmice nije promašio čistu šansu. No to je bilo sve što su gosti odigrali. Mora im se priznati da nisu došli igrati čisti bunker, ali ih je Dinamo nakon sitne početne nervoze odlično pritisnuo i gosti nisu imali baš nikakve šanse.
 
Olmo i Borna Sosa odlično su kombinirali po lijevoj strani, sijevalo je pred golom Rudeša i pravo je čudo što je Čondrić sve obranio. Prvo je skinuo Soudaniju udarac sa šest, sedam metara. Onda je obranio čisti zicer Gavranoviću koji je sam izašao pred njega, potom mu s(p)retno skinuo još jedan udarac glavom da bi onda ponovno Soudaniju na crti obranio odličnu šansu.
 
I kad se činilo da će se na poluvrijeme bez golova, Čondrić je na kraju priče zabio sam sebi. Soudani je dobro odigrao loptu na drugu stativu, a Rudešov golman, koji vjerojatno ni sad ne zna što je zapravo htio, promašio je loptu, odbio je prema golu i Gavranović ju je samo zakucao u gol.
 
Slomilo je to goste koji su u nastavku potpuno nestali s terena, a razigranom Dinamu pobjedu je potvrdio Dani Olmo nakon krasne akcije i asistencije Stojanovića u 66. minuti. Nevjerojatna je lakoća kojom igra mladi Španjolac koji je ponovno pokazao da je trenutačno visoko na ljestvici najboljih igrača lige. Ako ne čak i na vrhu.
 
Jurčević sad ima 14 dana da u miru presloži momčad do utakmice s Interom i četiri od pet sljedećih gostovanja, iako se čini da je na pravom putu.
 



POČETNE POSTAVE:

Dinamo: Livaković - Stojanović, Rrahmani, Lešković, Sosa - Hajrović, Ademi, Moro - Soudani, Olmo; Gavranović.
 
Rudeš: Čondrić, Paez, Borevković, Galilea, Lulić, Emanuel, Budimir, Kamenar, Pavić, Ivančić, Grujević
 
Rezultati by SofaScore

Pročitajte više