Gdje je nestao Riberyjev smiješak u novoj FIFA-i?

Foto: Getty Images/Guliver Image

NEKI nogometaši u serijali FIFA i nakon navršene 30. godine uspijevaju zadržati svoje nebesko visoke ocjene, ali trend je takav da se većini igrača te dobi one ipak smanjuju. Takav je slučaj i s Franckom Riberyjem, kojem je zajedno s visokim ocjenama na karticama u serijalu FIFA nestao i smiješak. 

Cristiano Ronaldo i Leo Messi već su zakoračili u četvrto desetljeće, ali s obzirom na nestvarne rezultate koje i danas ostvaraju na utakmicama i u videoigrama imaju vrlo visoke ocjene. Nažalost, to nije slučaj za sve velike nogometaše. 
 
Franck Ribery je tako bio najbolje ocijenjen u FIFA-i 13 u kojoj je s ocjenom 90 bio jedan od najboljih igrača u igri. Uz ''pace'' 93 zvijezda Bayerna na slici pozira sa smiješkom od uha do uha. Podsjetimo, u sezoni 2012./2013. Bayern je osvojio Bundesligu, njemački liga-kup, Ligu prvaka, a kasnije i UEFA-in Superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo. Bilo je to više nego dovoljno da Francuz, ali i ostatak ekipe, ima smiješak od uha do uha. 
 
U FIFA-i 2014. Ribery opet ima ukupnu ocjenu 90, a tu je i smiješak. Međutim, kako su godine odmicale, Riberyju ocjene padaju sve do ovogodišnjeg izdanja igre kada je dobio 86. Pogađate, smiješak je potpuno nestao, a Ribery na kartici izgleda kao da želi udariti fotografa. 
 
Screenshot: FIFA
 
Nogometne simulacije zaista utječu na igrače i njihovo ponašanje. Današnje zvijezde tako žele da im se u zakrpama poprave frizure, žale se na ocjene i žele nove poteze. Potpuno su svjesni svojih virtualnih inačica i one polako postaju sastavni dio njihovog imidža. Teško je za povjerovati da bi Riberyja nešto takvo diralo jer se inače radi o vrlo iskusnom i trofejnom igraču, koji se više nikome ne mora dokazivati. Međutim, nastavi li se ovaj trend do 2020., Ribery bi uz ocjenu 80 na slici mogao i plakati. 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz esport, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: FIFA 18
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 

Pročitajte više