Giallorossi se ne predaju: U Donjeck idemo po četvrtfinale

U UZVRAT s Romom na Donbas Areni (8. ožujka) nogometaši Šahtara ulaze s velikom prednošću nakon sinoćnjeg 2:3 slavlja u Rimu.

> Šahtar na Olimpicu napravio veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka

"Roma prolazi kroz krizno razdoblje, ali ne mogu shvatiti zvižduke njihovih navijača. Pa, samim igračima teže je igrati u takvoj kulisi. Ono što sam ja vidio bila je sjajna Roma u drugom poluvremenu i nitko nema pravo od nje više tražiti", kazao je nakon utakmice trener Šahtara Mircea Lucescu.

Lucescu: Znali smo iskoristiti pogreške Romine obrane

"I mi smo odigrali dobru utakmicu. Imali smo petoricu igrača starih 20 ili 21 godinu i ostvarili ono što smo željeli, pritisak na Romine igrače. Također, znali smo sačuvati loptu, posebice u prvome dijelu, i iskoristiti pogreške Romine obrane. Budući da je ovo bila naša prva službena utakmica u ovoj godini, za nju smo se pripremali nizom prijateljskih susreta. Zato smo i stisnuli tako jako u prvom poluvremenu, znali smo da ćemo, kako će se kraj utakmice bližiti, ostajati bez daha", dodao je Rumunj.

"Zbog moje pogreške kod trećeg gola Šahtara nisam mogao nastaviti utakmicu", iskreno je priznao Romin norveški branič John Arne Riise nakon poraza Vučice na Olimpicu.

Riise: Ispričavam se navijačima zbog grozne pogreške

Nakon što je Roma povela u 28. minuti golom Perrote, ukrajinski prvak je sva tri gola zabio od 29. do 41. minute. Za ovaj potonji, najveći je krivac bio upravo Riise, koji se poskliznuo uz aut-crtu igrališta na svojoj polovici, iako nije bio pod nikakvim pritiskom. Neometan je loptu uzeo Douglas Costa i dodao je Luizu Adrianu, koji je zabio za 3:1 u 41. minuti.

"Igrali smo prilično dobro. No, ja sam napravio groznu pogrešku zbog koje smo primili treći gol. Znam da su navijači sada ljuti na mene i osjećam se grozno zbog toga. To je nogomet i pogreške se događaju, ali ovo je za mene bila utakmica koju ću jako pamtiti po lošem", pričao je Riise.

"Nadam se da navijači Rome shvaćaju kako u svakoj utakmici dajem sve od sebe. Ispričavam im se zbog moje pogreške, koja me toliko pogodila, da sam u poluvremenu morao izaći iz igre. Ipak, vjerujem da u Ukrajini možemo pobijediti i plasirati se u četvrtfinale", ponudio je Riise na kraju i malo optimizma.

Menez: Primamo previše golova

Jeremy Menez je u 61. minuti svojim pogotkom za konačnih 2:3 ipak ostavio tračak nade momčadi iz Rima.

"Fizički smo u dobroj formi, ali primamo previše golova. Ne igramo onako kako smo igrali prošle sezone. Svejedno, ja vjerujem da u Donjecku možemo pobijediti", optimist je i Menez.

Pročitajte više