Giriček: U Hrvatsku bih se vratio jedino radi kćerkice

DOK razmišlja gdje će nastaviti karijeru, Gordan Giriček pomaže Silent Warriorsima da izbore nastup na Svjetskom prvenstvu. Warriorsi su gluhi košarkaši, dečki treniraju šest godina skupa, natječu se u C1 ligi sad žele nastupiti na SP-u gluhih u Palermu 2011. Uglavnom su to igrači iz Zagreba, no među njima ima igrača iz Siska ili Splita. Problem Warriorsa je, kao i uvijek, novac jer žele li nastupiti na Svjetskom prvenstvu gluhih moraju skupiti 100 tisuća kuna. Stoga se u akciju prikupljanja uključio i Giriček. Nekadašnji NBA igrač odradio je kondicijski trening s košarkašima i s njima podijelio dio svojeg znanja.

"Dečke sam upoznao kad sam s Fenerbahčeom igrao protiv Cibone. Tada sam odlučio da ću im pomoći. 19.6 imamo okupljanje na Cvjetnom trgu i siguran sam da ćemo uspjeti skupiti iznos koji je potreban", rekao je raspoloženi Giriček.

I u kakvoj su formi dečki?

"U boljoj su formi od mene. Doduše, ja sam cijeli dan na nogama, a maloprije sam pojeo večeru... Pošto nema naših nogometaša na Svjetskom prvenstvu, dobro je da barem jedna momčad ode na SP."

Giriček im je na kraju treninga pokazao nekoliko finti s loptom.

"Te finte koje koristim su u mom aranžmanu. Nisam ih izmislio, kao što to rade neki bolji igrači od mene, već ih samo prilagodio i puno mi pomažu u igri. Nadam se da će biti od pomoći i dečkima."

Giriček je slobodan igrač, prije mjesec dana raskinuo je ugovor s Fenerom gdje nije briljirao. Što dalje?

"Ne znam, ugovori se potpisuju krajem sedmog i početkom osmog mjeseca. Želio bih u klub u kojem ću uživati što u Feneru nije bio slučaj. Odlučit ću se između Europe i SAD iako bih više želio u Ameriku."

Spominjao se i mogući povratak u Hrvatsku?

"Od toga nema ništa. Želim igrati i uživati još sljedeće dvije-tri godine. Možda se nakon toga i vratim, ali ako to napravim to će biti jedino zbog kćerkice."

Tko mu se od mlade garde najviše sviđa?

"Roko Ukić i Ante Tomić. Mislim da će oni biti od velike pomoći hrvatskoj košarci."

Reprezentacija?

"Joke Vranković je dobar odabir za trenera. Repeša nije bio loš izbor, ali nije imao rezultat. Anzulović bi nastavio tamo gdje je Repeša stao pa mislim da je Vranković bolji izbor. Želim dečkima svu sreću."

Pratiš li Svjetsko prvenstvo u Africi?

"Slabo, danas sam pogledao jedno poluvrijeme Portugal - Obala Bjelokosti i to je sve što sam vidio. Nemam neku reprezentaciju za koju navijam. Slabo gledam TV i pratim što se događa i u košarci jer sam deset mjeseci u pogonu pa sad želim drugačije provesti vrijeme", zaključio je Giriček.

Pročitajte više