Golgetersku formu prije Hrvatske Walcott brusio na video igricama

THEO WALCOTT za svoj hat-trick protiv Hrvatske može zahvaliti proizvođačima video igara Konamiju i EA-u, tvrdi kapetan engleske reprezentacije John Terry. Terry je otkrio kako je Walcott zabijanje golova marljivo "trenirao" igrajući popularne nogometne simulacije Fifu i PES.

"Kad je bio u reprezentaciju Theo je bio tih i povučen, svi smo prošli kroz tu fazu. Teško se uklopiti kad si novi u reprezentaciji. S nama se počeo družiti zahvaljujući video igricama. Uvijek se igramo na računalima i playstationima u hotelu. To su stvari koje pomažu mladim igračima da se adaptiraju i osjećaju se ugodnije među suigračima. Mislim da je to za njega bio dobar 'trening', što je vidljivo i na njegovoj igri", kaže Terry.

Ispada da su tako video igre zaslužne što je Walcott u Zagrebu do vrha napunio Pletikosinu mrežu i već tada praktički osigurao plasman Engleske na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. A još nedavno je Geoffrey Hurst govorio kako su engleska djeca zbog video igrica zaboravila igrati nogomet...

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više