Golubović srušio Cibaliju, Rijeka i Karlovac bez pogodaka

U 20. kolu HNL-a Osijek i Split slavili su pred svojim navijačima 2:1 protiv Istre, odnosno Cibalije. Lokomotiva je devedeset minuta odolijevala napadima Šibenika na Šubićevcu i izborila veliki bod.

U derbiju treće i četvrte momčadi lige Split je bio bolji od Cibalije pred svojim navijačima sa 2:1. Domaćin je došao u vodstvo pogotkom bojana golubovića u 15. minuti utakmice. Dino Kresinger izjednačio je pet minuta prije kraja prvog poluvremena, a Golubović svojim drugim golom postavio konačnih 2:1.

U Gradskom vrtu Osijek je dočekao Istru 1960. U zanimljivoj utakmici sa mnoštvom prilika Osječani su slavili 2:1, a obje su momčadi kraj utakmice dočekali sa desetoricom igrača.

Domaći su poveli u 12. minuti pogotkom mladog hrvatskog reprezentativca Maglice za 1:0, a Weitzer je fantastičnim pogotkom sa 25 metara u gornji desni kut izjednačio na 1:1 u 26. minuti. Samo dvije minute kasnije kapetan Osijeka Ivo Smoje zabio je za novo vodstvo nakon kornera. Vratar gostiju je pao u sudaru s jednim od igrača u kaznenom prostoru, lopta mu je ispala i stigla do Smoje koji iz blizine lako zabija za 2:1. U 32. minuti isključen je Gavrić u momčadi Osijeka nakon drugog žutog kartona, a trener Branko Karačić morao je iz igre izvaditi strijelca Maglicu kako bi pokrpao nastalu rupu. U 80. je isključenje zaradio i napadač Istre Belle jer je udario skupljača lopti i oteo mu loptu kako bi prije nastavio igru. Rezultat se do kraja nije mijenjao.

Šibenik je na Šubićevcu dočekao Lokomotivu kojoj nije uspio zabiti gol unatoč devedeset minuta dominacije na terenu. Lokosi se vraćaju u Zagreb s vrijednim bodom. Rijeka je na Kantridi dočekala Karlovac, a utakmica je također završila bez golova.

Split: Vuković – Marčić, Križanac, Vidić, Budiša – A. Vitaić, Erceg – Bučan, Serdarušić, Dam. Rašić – Golubović
Cibalia
: Matković - Radotić, Lučić, Parmaković, Rugašević - Terzić, Božić, F. Vitaić, Jurić - Kresinger, Prgomet

Osijek: Kardum - Ibriks, Vrgoč, Smoje, Lukačević - Jugović - Šorša, Vidaković - Špehar - Maglica, Ljubojević.
Istra 1961
: Škorić - Jurić, Pauetić, Milinković, Kacić - Anđelković, Weitzer - Rodić, Alimi, Roce - Šehić.

Šibenik: Blažević – Jurčević, Fuštar, Kartelo, Medvid – Krišto, Čulić – Bačelić–Grgić, Alispahić, Tokić – Jelić.
Lokomotiva
: Mitrović - Horvat, Samateh, Komorski, Musa - Sopić, Pivarić - Dodo, Sesar, Martinac - Bule.

Pročitajte više