Otkriveno zašto je pao Cigano: "Ne znamo odakle je ta supstanca došla"

Foto: Junior dos Santos/Instagram

JUNIOR DOS SANTOS pao je na dopinškom testu, pozitivan je bio uzorak uzet 10. kolovoza, mjesec dana prije nego što se trebao boriti protiv Francisa Ngannoua na UFC 215.


Popularni Brazilac planirao se vratiti na pobjedničke staze nakon poraza od Stipe Miočića u borbi za titulu. Sada je borba otkazana.

Medijima se ubrzo nakon objave vijesti obratila Dos Santosova pravna predstavnica, Ana Claudia Guedes, koja je odmah iznijela sve detalja s kojima su do sada upoznati.

"Junior je bio pozitivan na supstancu imena Hydrochlorothiazide. Riječ je o diuretiku koji je zabranjen od USADA-e, pošto se koristi za “zamaskiranje” drugih rezultata. Mi iskreno ne znamo odakle je ta supstanca došla. Junior je više puta dobrovoljno testirao svoju krv i urin i nikada u dosadašnjoj karijeri nije imao ništa pozitivno na tim testovima", rekla je Guedes.

Iz pravnog tima su već pokrenuli iduće korake te se nadaju da bi već u idućim danima mogli doći do dobrih vijesti za svog borca, kojem sada prijeti suspenzija u trajanju do dvije godine.

"Danas smo odmah zatražili B uzorak. On najčešće bude identičan prvom uzorku, tako da već radimo na analizi svih suplemenata i medikamenata koje je Junior uzimao tijekom priprema, da bi smo pronašli gdje je diuretik bio kontaminiran. Jeff Novitzky i Donna Marcolini iz UFC-a su nam pružili svu moguću logističku podršku pri tom procesu i njima smo zahvalni na tome".

"Junior i dalje u potpunosti podržava USADA testiranja, iako ima nesreću da trenutno doživljava posljedice istih. Osobno se već obratio Francisu Ngannou te se ispričao zbog toga što se dogodilo. Zahvalio mu se na simpatijama i razumijevanju, a međusobno su si iskazali jako puno poštovanja. Nadaju se kako će se situacija riješiti na najbolji način te da će njihova borba dobiti novi datum", dodala je Guedes.

Junioru je ovo također trebala biti izuzetno važna borba, odnosno borba za ostanak u najužem teškaškom UFC vrhu. Ovako postoji više opcija što se sada može dogoditi.

 

 

 

Pročitajte više