lige petice

Griezmann se zaletio i pucao penal. Ostalo je povijest

Foto: Reuters

ANTOINE GRIEZMANN ove sezone je napokon proigrao nakon što je prošle bio nedostojan visoke cijene koju je Barcelona platila za njega. Međutim, u raspucavanju penala u španjolskom Superkupu protiv Real Sociedada, opet je bio promašaj.

Griezmann se upravo bio otresao etikete promašaja

Barcelona je u ljeto 2019. konačno dovela Griezmanna i to uz odštetu od 120 milijuna eura, ali tijekom prve sezone u Kataloniji on nipošto nije igrao kao čovjek koji je Francuskoj donio svjetski naslov i koji je godinama bio ključni igrač Atletica. 

Ove sezone podsjeća na svoju staru verziju, a u tom stilu nastavio je i protiv svog bivšeg kluba u polufinalu Superkupa. Namjestio je gol Frankieju De Jongu, čime mu je učinak ove sezone sedam golova i pet asistencija.

Svi su loše izvodili penale, ali onda je zalet uzeo sjajni pucač jedanaesteraca Griezmann

Real Sociedad je izjednačio, pa su o finalistu odlučivali penali. Igrači oba kluba loše su ih izvodili. Do četvrte serije i Griezmanna, od sedam izvođača pogodila su samo trojica, ali od toga su bila dva igrača Barcelone, pa je Griezmann, koji je pucao drugi u četvrtoj seriji, golom iz penala donosio pobjedu Barceloni.

Igrač od 120 milijuna eura i inače sjajan izvođač penala, zatrčao se i opalio ljevicom, ali umjesto pobjede, pogodio je 30. red tribina iza gola stadiona u Cordobi.

Griezmannova lopta koja je otišla visoko iznad gola i pogođeni penal Adnana Januzaja donijeli su izjednačenje (2:2), ali Barcelonu i Griezmanna je spasio Riqui Puig koji je svoj kazneni udarac pogodio za pobjedu Barcelone 3:2.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GRIEZMANNOV VELIKI PROMAŠAJ IZ PENALA.

Pročitajte više