Grizzliesi više ne računaju na Giričeka?

GORDAN GIRIČEK svoju prvu sezonu u NBA-u započeo je s 29 koševa. Drugi najbolji start rookia u povijesti NBA-a.

Kasnije se pokazalo da se nije radilo o bljesku. Sezonu je nastavio dobrim igrama, a kad i nije bio među najboljima u momčadi, nije se radilo o oscilacijama u formi, koliko o činjenici da Gira nije naviknut na ubojit ritam NBA-a. Kad je između dvije utakmice imao dva-tri dana odmora, na teren se vratio s dvadesetak ili više koševa. 3. siječnja protiv LA Clippersa postigao je 31 koš protiv LA Clippersa.

Zalužio je i nastup u momčadi najboljih rookia. U Got Milk? utakmicu All Star vikenda ušao je sjajno. Nakon nekoliko minuta bio je jedini igrač s deset koševa. No suigrači su mu prestali dodavati lopte i utakmicu je završio s 13 koševa.

Nakon utakmice pruženo je objašnjenje. NBA liga pokazala je svoju tamniju stranu. Crni igrači zagrlili su se dok je Giriček ostavljen po strani. Crni dio momčadi nije želio dozvoliti da bijelac, još uz to Europljanin, bude najbolji igrač utakmice.

Stvari su se nakon toga promijenile i u Grizzliesima. Igrao je manje, da posljednje dvije utakmice, uključujući noćašnju, uopće ne bi ulazio u igru.

Prema svemu sudeći Grizzliesi više ne računaju na Giričeka. Ovih dana procurila je priča o mogućem tradeu s Orlandom. Memphis bi navodno 23-godišnjeg Mikea Millera, a za Giričeka bi se otvorilo mjesto u Orlandu.

Miller ove sezone ima prosjek od 16.3 koša po utakmici. Orlando ima omjer pobjeda i poraza 25-29, puno bolji od Memphisovih 15-36. Giriček trenutno ima prosjek 11.2 koševa po utakmici, no u boljoj momčadi lakše se postižu koševi i ovakvo rješenje moglo bi biti najbolje za Gordana i ovakvu situaciju možemo gledati kao priliku za Giru da izađe iz sivila momčadi Grizzliesa i pokaže što zna.

Pročitajte više