Gruzija gostuje u Izraelu: Ketsbaia traži pobjedu za vrh skupine

KVALIFIKACIJE za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini večeras se nastavljaju, utakmicama u skupinama A, C, D, E, F, I i J.

Nama najzanimljiviji dvoboj igra se u Tel Avivu, gdje Izrael dočekuje Gruzijce, koji na krilima povijesne pobjede protiv Hrvatske traže novi dobar rezultat. Za izabranike Temurija Ketsbaije i remi bi predstavljao uspjeh, a možemo samo zamisliti kakvo će slavlje uslijediti u Gruziji uspije li njihova reprezentacija tući Izraelce i zasjesti na vrh skupine nakon šest od deset odigranih utakmica.


U supervažnoj utakmici skupine A Turska ugošćuje Austriju, i ukoliko ne uspiju uzeti tri boda, kompromitirat će šanse za odlazak na Euro - Austrijanci bi u tom slučaju ostali ispred njih, a odvojili bi se na tri boda i Belgijanci, ako uspiju večeras pobijediti Kazahstan.

Srbi u osvetničkom pohodu u Estoniji

Iz skupine C Italija je gotovo siguran putnik na EP, a odgovor na pitanje tko će u dodatne kvalifikacije teško da će se doznati prije posljednjih minuta ove grupe, obzirom da su četiri reprezentacije smještene u dva boda. Slovenci i Srbi imaju po bod, ali i utakmicu više od Estonije i Sjeverne Irske. Srbija danas gostuje u Estoniji i traži osvetu za poraz iz Beograda, dok se u Belfastu sastaju dvije reprezentacije poražene u susretima u petak (Sjeverna Irska i Slovenija).


Porazom u Zenici Rumunji su svoje šanse za plasmanom sveli na minimum, i u dodatne kvalifikacije će samo ukoliko budu imali dosta sreće s ostalim rezultatima, uz jasno, pobjeđivanje u seriji. U četiri utakmice dvaput su remizirali i dvaput izgubili, ali danas su veliki favoriti protiv Luksemburga.

Nizozemci i Španjolci nastavljaju stopostotan učinak?

U Južnu Afriku Nizozemska se plasirala s osam pobjeda iz osam utakmica, a nikakvo iznenađenje neće biti ukoliko tako pregaze konkurenciju i u utrci za Euro. Zasada u skupini E Nizozemci imaju svih pet pobjeda, a danas igraju protiv Mađarske, koju su razmontirali u petak u Budimpešti sa 0:4. Drugu utakmicu u ovoj grupi danas igraju Šveđani i Moldavci.

Slična situacija je i u grupi I, gdje dominiraju Španjolci. Aktualni svjetski i europski prvaci imaju 12 bodova iz četiri utakmice, i danas gostuju u Litvi, a Česi bi s tri boda protiv Lihtenštajna učvrstili drugu poziciju.

Pročitajte više