Gruzija osigurala play-off za Europsko prvenstvo

Foto: EPA-EFE

KAZAHSTAN i Latvija odigrali su 1:1 u 5. kolu lige D Lige nacija čime je Gruzija i matematički potvrdila prvo mjesto u skupini.

Rezultati by SofaScore

Gruzija je tako osigurala plasman u ligu D, odnosno treći razred novog Uefinog natjecanja, ali je i osigurala mjesto u doigravanju za plasman na Euro 2020. godine. Gruzija je dobila sve četiri dosadašnje utakmice bez primljenog gola i više je nitko ne može skinuti s vodeće pozicije.

Podsjetimo, uvođenjem Lige nacija mijenja se sustav kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Na Euru 2020. godine igrat će 24 reprezentacije, a 20 će plasman osigurati kroz klasične kvalifikacije koje počinju u ožujku. Preostala četiri mjesta popunit će se kroz dodatne kvalifikacije, ali se u njih ide iz Lige nacija, a ne iz kvalifikacijskih skupina.

Pobjednici svih skupina Lige nacija unutar iste lige igraju "final four" doigravanje, a pobjednik svake lige plasirat će se na Europsko prvenstvo. Ako su reprezentacije sudionici play-offa već osigurale Euro kroz kvalifikacije, njihovo mjesto zauzima sljedeća reprezentacija iz odgovarajuće lige po ostvarenom plasmanu.

Pročitajte više