Guardian: Dvoboj Olić - Ferdinand mogao bi odlučiti pobjednika!

KAKO se bliži večerašnji okršaj titana na Allianz Areni između Bayerna i Manchester Uniteda, sve je veći broj prognoza o tome tko bi mogao presuditi u prvom četvrtfinalnom ogledu između momčadi koje zajedno imaju sedam naslova prvaka Europe.

Guardian tako donosi tri potencijalna dvoboja koji bi mogli odlučiti pobjednika, a jedan od njih je Ivica Olić - Rio Ferdinand.

"Još dok je igrao u Dinamu, Olić je potvrdio svoju klasu. On je neumorni trkač koji se zabija u srce obrane svojom nevjerojatnom energijom. On vrlo vješto zna ući iza leđa obrane u trenucima kad protivnički igrači namještaju ofsajd-zamku. Iako je ime stvorio u Hrvatskoj, u Olićeve kvalitete Englezi su se imali priliku uvjeriti u kvalifikacijskim ogledima protiv hrvatske reprezentacije. Ferdinand je, pak, ove sezone dugo izbivao s terena zbog ozljeda i jedini upitnik koji se nadvio nad njim je može li brzinom pratiti Olića. Puno toga će ovisiti i o tome kakvu će podršku suigrača imati Olić", piše Guardian koji moguće duele odluke vidi između Lahma i Nanija te Timoščuka i Fletchera.

"Lahma je njegov sjajan gol na otvaranju Svjetskog prvenstva 2006. predstavio svjetskoj javnosti. Oštar, inteligentan, a osim što može igrati na obje strane, iskoristiv je i kao igrač s pametnom loptom u sredini. Pomaknut na desnu stranu, večeras će se često sučeljavati s Nanijem. Portugalac je brz i neugodan, a ovaj bi dvoboj mogao odlučiti utakmicu", stoji u objašnjenju.

Pročitajte više