LIGA PRVAKA

"Guardiola je najbolji na svijetu unatoč ispadanju iz Lige prvaka"

Foto: EPA-EFE

BARCELONIN trener Ernesto Valverde izjavio je na presici u petak kako je Pep Guardiola i dalje najbolji trener na svijetu unatoč tome što je s Manchester Cityjem ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od Tottenhama.

Nakon novog ranog ispadanja u Ligi prvaka, Guardiola trpi velike kritike. U tri godine u Cityju je potrošio 608 milijuna eura na pojačanja, a unatoč dobrim rezultatima u Engleskoj, uspjeh u najelitnijem europskom klupskom natjecanju je izostao. U prvoj sezoni je ispao u osmini finala, prošle sezone u četvrtfinalu od konačnog finalista Liverpoola, a sada su u istoj fazi kobni bili Spursi.

Jedan od rijetkih koji je posljednjih dana stao u njegovu obranu bio je Valverde.

"Bez ikakve sumnje, on je i dalje najbolji trener svijeta, unatoč ispadanju u Ligi prvaka", rekao je Barcelonin trener koji je sa svojim klubom bez problema ušao u polufinale nakon što su izbacili Manchester United s ukupnim rezultatom 4:0.

I Valverde je morao slušati kritike iako je njegova momčad odigrala izvrsno. Konkretno, zbog proslave Philippa Coutinha nakon što je zabio prekrasan gol za 3:0. Brazilac je pogodak proslavio stavljanjem prstiju u uši što su mnogi protumačili kao odgovor na kritike koje sluša cijelu sezonu. Coutinho je to negirao, a sada je u njegovu obranu stao i Valverde.

"Iznenadilo me što ljudi više pričaju o toj gesti nego o sjajnom golu. Ta gesta ne znači pokazivanje manjka poštovanja. Kad igrač zabije gol dobije samopouzdanje koje nema u nekim drugim trenucima. Uvijek smo otvoreni za kritike", govorio je Barcelonin stručnjak.

Od sada nas možete pratiti i na Instagramu pod imenom @indexhr_sport. Objavljujemo zanimljive fotografije, montaže i analize iz svijeta sporta.

Pročitajte više