TRANSFERI

Guardiola želi novog braniča, ali ne zna hoće li mu City dati novca

Foto: EPA

VINCENT KOMPANY završetkom prošle sezone napustio je Manchester City i vratio se u Anderlecht kako bi bio igrač-trener, a Pep Guardiola još nije pronašao zamjenu za njega. Boji se da ni neće.

"Pratimo nekoliko imena. Imamo tri središnja braniča i dva mladića u drugoj momčadi koji nam mogu pomoći. Vidjet ćemo kakve su nam opcije na tržištu i može li klub investirati u njih. Ako ne možemo, onda nećemo", šokirao je menadžer kluba za koji se vjeruje da ima praktički neograničen izvor financija, tako da je vjerojatno problem opet u pridržavanju financijskog fair-playa, odnosno kontroliranju da se na igrače ne troši više nego što se zaradilo.

Pitali su ga konkretno za Harryja Maguirea iz Leicester Cityja, koji je želja Cityja, ali i gradskog rivala Manchester Uniteda.

"On je igrač Leicestera. Znam da neki, poput Bayerna, vole govoriti o tuđim igračima poput našeg Sanea, ali ja nemam taj običaj. Dogodit će se to što će se dogoditi."

Sane je pred odlaskom, ne želi produljiti ugovor, iako bi ga Pep želio zadržati.

"Želimo da ostane iduće sezone, i iduće i iduće. Zato smo mu još lani ponudili novi ugovor. Mi trebamo specifične krilne igrače, a on ima potrebne kvalitete. Ali odluka je na njemu. Tako je bilo i s Jadonom Sanchom. Ako ne želi ostati, ništa tu ne možemo."

Osim što je ostao bez ključnog stopera, odlaskom Kompanyja City je izgubio i kapetana, ali Pep se ne namjerava miješati u izbor novog.

"Igrači će vidjeti tko ima pravi stav za to i odabrati ga. Ja nikad ne donosim takve odluke. Kapetan drži svlačionicu, ne ja. Ako postoji problem sa mnom, kapetan zastupa njihove stavove i oni ga moraju odabrati jer on mora biti glasnogovornik igrača u razgovorima sa mnom i upravom", objasnio je Guardiola.
 

Pročitajte više