Habazin protiv Sikmashvili traži pojas svjetske prvakinje

Foto: Pixsell (Marko Prpić)

NAJUSPJEŠNIJA hrvatska profesionalna boksačica Ivana Habazin večeras u Beču boksa za pojas svjetske prvakinje srednje kategorije (IBO). Na priredbi Boxing Explosion - Europe Vs. Africa sučelit će se s Gruzijkom Elenom Sikmashvili. S početkom u 22:40, RTL Televizija borbu će prenositi uživo.
 
Ivana Habazin u profesionalnoj je karijeri ostvarila 17 pobjeda. Doživjela je tek tri poraza i samouvjereno očekuje susret s Elenom Sikmashvili. Gruzijka - sa skorom od deset pobjeda i pet poraza - već je jedanput kandidirala za svjetsku titulu (WBC), no prije dvije godine poražena je u meču protiv Nikki Adler.
 
Nakon što je, osvojivši IBF pojas, 2014. godine proglašena svjetskim prvakinjom, Ivana Habazin je izgubila protiv Norvežanke Cecilie Braekhus u meču koji je odlučivao o nositeljici IBF, WBA, WBC i WBO pojaseva.
 
"Ako, ne daj Bože, izgubim, ostavit ću se boksa. Znam da sam to rekla već triput, ali ovaj put će to biti definitivno moj kraj", izjavila je Ivana Habazin u nedavnom intervjuu za Fight Site.
 

Pročitajte više