TRANSFERI

Hajduk i Gorica bore se za bivšeg igrača Milana? Doznali smo što se stvarno događa

Screenshot: Twitter

JUČER se u talijanskim medijima pojavila informacija da Hajduk i Gorica pregovaraju s Monzom oko transfera talijanskog veznjaka Marca Fossatija.

Novinar Gianluigi Longari objavio je da Monza ima ponude dva hrvatska kluba za Fossatija te da bi on uskoro trebao odlučiti hoće li karijeru nastaviti u Hajduku ili u Gorici.

Prošao Milanovu školu

Ove sezone Fossati je za Monzu, klub u vlasništvu Silvija Berlusconija, odigrao deset utakmica, ali nije u prvom planu trenera Cristiana Brocchija.

Talijanski veznjak je prošao omladinsku školu Milana i potpisao ugovor sa slavnim klubom, ali je nakon toga bio po posudbama za vrijeme kojih je igrao za Latinu, Ascoli, Perugiu i Bari, a potom je ostvario i transfer u Cagliari te nakon toga nosio dres Verone. U prvoj talijanskoj ligi u dresu Verone odigrao je 17 utakmica u sezoni 2017./2018., a najveći dio karijere proveo je u drugoj ligi u kojoj je skupio 173 nastupa te postigao 10 golova uz 14 asistencija. 

Gorica je veznjaka našla u Švedskoj

Dan nakon što se ta vijest pojavila u medijima doznali smo što se stvarno događa. Oba hrvatska kluba zbilja jesu pokazala interes za Fossatija, ali kako doznajemo, Goričanima on nije bio prvi izbor. 

U isto vrijeme klub iz Velike Gorice pregovara s još jednim igračem, a riječ je o Sergeu Junioru Martinssonu Ngoualiju, 29-godišnjem Šveđaninu koji je dosad u karijeri nastupao samo u domovini, za Brommapojkarnu i Hammarby. Trenutno je slobodan igrač i na korak od potpisa ugovora s Goricom.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Kad su u pitaju jučerašnji napisi, točno je da je Fossati bio ponuđen Gorici kao igrač koji bi došao na posudbu i da je Gorica pristala na te uvjete. Nije tajna da bi Gorici dobro došao još jedan veznjak uz Ngoualija s obzirom na to da na poziciji defenzivnog veznog ima samo Hrvoja Babeca i Joeyja Suka, ali posao ipak nije završen.

Hajduk je favorit za Fossatija

Nije potpuno jasno gdje će Fossati završiti nakon što su mu propali pregovori s Goricom jer još nema potvrde da je dogovorio uvjete suradnje s Hajdukom, ali splitska momčad je svakako favorit za njegovo dovođenje.

Pisalo se ranije da ga žele i neki drugi talijanski klubovi, ali Monza bi ga navodno radije poslala na posudbu van Italije nego da ga posudi nekom protivniku iz Serie B. Tu u priču ulazi Hajduk pa ne bi trebalo biti iznenađenje čak i ako već danas Hajduk objavi da je doveo Fossatija. 

Pročitajte više