Predsjednik Hajduka: Sudac je teško oštetio Lokomotivu, o tome nećemo šutjeti

Foto: Pixsell (Davor Javorović)

"JE LI Lokomotiva oštećena protiv Hajduka?" pitanje je koje se postavlja u kuloarima nakon večerašnjeg prvenstvenog ogleda splitskog i zagrebačkog kluba na Poljudu pred osam i pol tisuća gledatelja.

 
Hajduk je pobijedio pogotkom Mije Caktaša u 30. minuti okršaja nakon ubačaja Josipa Juranovića. Međutim, utakmica bi vjerojatno drugačije bila krojena da su suci priznali pogodak Dejana Radonjića u 60. minuti susreta. Sudačkom procjenom, Dejan Radonjić netom prije postizanja zgoditka nalazio se u zaleđu.
 
Upitan za spornu odluku, Hajdukov predsjednik Ivan Kos ocijenio je kako je sudački propust bio očigledan.
 
"Ovaj put se dogodila evidentna pogreška linijskog suca na štetu našeg protivnika. Nismo ti koji će ukazivati na pogreške isključivo kad su našu štetu. Cijelo vrijeme upozoravamo na kvalitetu suđenja", izjavio je čelnik splitskog kluba za Dalmatinski portal i u nastavku istaknuo:
 
"Nisam sretan kad sudačka pogreška utječe na rezultat utakmice. Pogrešaka ima u svakoj ligi, no kvalitetnim ustrojem sudačke organizacije i jasnim kriterijima po kojima će sudac - koji naprimjer nije dosudio penal za nas u polufinalu Kupa, a što je vidio cijeli stadion - biti adekvatno sankcioniran, kao i onaj koji  je napravio ovu pogrešku."
 

Pročitajte više