Hajduk

Hajdukov trener u najavi utakmice protiv Rijeke govorio o novim igračima u momčadi

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

NOGOMETAŠI Hajduka u subotu s početkom u 17:30 igraju protiv Rijeke u sklopu 23. kola HT Prve lige. Susret se igra na Rujevici.

Poznato je, većina igrača splitske momčadi proteklih desetak dana provela je u samoizolaciji nakon što je više igrača i članova stručnog stožera bilo pozitivno na covid-19. Zbog tog su razloga i ranije odgođene dvije Hajdukove utakmice, susreti protiv Slaven Belupa i Dinama.

Lakše je uz pomoć tehnologije

Redovnim treninzima i pripremama za Jadranski derbi Hajduk se vratio početkom tjedna, a sve je ovako prokomentirao trener momčadi Paolo Tramezzani:

"Zaista je lijepo vratiti se nakon što smo toliko dana bili odsutni i za sve je bilo veselje ponovno se naći. Naravno da će toliko izostanaka prouzročiti neke poteškoće. Proveli smo dosta dana kod kuće, neki igrači imali su samo blaže simptome, a nekoliko njih malo ozbiljnije."

"Opet se sastati i zajedno okupiti bilo je doista lijepo. Srećom, ja se osjećam dobro, a igrače smo u radu podijelili po grupama. Oni koji nisu imali izražene simptome mogli su lagano trenirati i kod kuće, dvaput dnevno sa specifičnim elementima, uz Zoom aplikaciju. Iako nismo bili u fizičkom kontaktu, bili smo zajedno u cijelom tom razdoblju. To je zaista lijepo, uz pomoć tehnologije uspjeli smo tih dugih desetak dana ostati u kontaktu."

Zadovoljan dolascima pojačanja

Dosta se toga dogodilo u tih desetak dana. Hajduk su, recimo, pojačala trojica novih lica.

"Dobro poznajem trojicu naših novih igrača, Alexandera Kačaniklića, Marca Fossatija i Marka Livaju. Jako sam zadovoljan što su nam došli pomoći. Došli su s pravim duhom, s velikom željom i velikim entuzijazmom i pridružili se grupi koja odlično radi. Ovih nekoliko tjedana koliko sam tu po pitanju rada, volje i želje igrači doista daju sve od sebe. Siguran sam da će nam trojica novih igrača biti od velike pomoći."

O Rijeci sve zna

Kako bilo, Rijeka je pred vratima.

"Rijeka je suparnik protiv kojeg smo igrali prije dva tjedna i kojeg dobro poznajemo. Upoznati smo sa snagom i kvalitetom te momčadi. Sada će biti važno dobro se pripremiti, očekuju nas još tri dana treninga i potom utakmica koja nam je vrlo važna. Susret s Rijekom će nam pokazati dokle možemo doći, a u njega ćemo kao i uvijek ući s pravim gardom od prve do posljednje minute", zaključio je Hajdukov trener.

Inače, posljednju utakmicu hajdukovci su odigrali upravo protiv Rijeke na Rujevici gdje su upisali pobjedu rezultatom 1:0. Bio je to zaostali susret 5. kola HT Prve lige.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više