Hajduku stigla kazna iz UEFA-e zbog divljanja navijača protiv Evertona na Goodisonu

Foto: Guliver Image/Getty Images

HAJDUK je još dobro i prošao. Tako nešto slobodno možemo reći nakon što smo saznali Uefinu kaznu za divljanje Hajdukovih navijača na Goodison parku protiv Evertona u prvom susretu play-offa Europa lige. Čelnici kluba i navijači strahovali su od puno teže kazne s obzirom na to da je Hajduk recidivist, no splitski klub morat će na koncu platiti ''svega'' 40 tisuća eura zbog divljanja svojih navijača. 
 
Uz novčanu kaznu, iz Uefe su naložili Hajduku da se u sljedećih mjesec dana kontaktira s Evertonom te da u dogovoru s klubom iz Liverpoola plati štetu nastalu na stadionu, a koju su počinili njegovi navijači.
 
Everton je kao domaćin i organizator dvoboja kažnjen sa svega 10 tisuća eura. Iako su i domaći navijači sudjelovali u neredima, kazna Evertonu je manja vjerojatno zbog toga što mu je ovo prvi put da se suočava s problemima ovakvog tipa.
 
Podsjetimo, incident se dogodio nakon što su navijači obje momčadi gađali jedni druge kamenjem, novčićima, bocama…, a tijekom sukoba jedan dio navijača Hajduka uletio je u prostor ispred tribine, tik do travnjaka.
 

Iako snimke pokazuju da su navijači Evertona također sišli s tribine i ušli u međuprostor, očito je Uefa procijenila da je većinski krivac za izgrede gostujuća navijačka skupina.
 
Englezi su nakon utakmice pisali da su Hajdukovci prvi počeli s ubacivanjem predmeta nakon prvog gola Evertona, dok je na drugoj strani priča, dakako, suprotna. Torcida je tvrdila da su reagirali na provokacije i gađanje s tribine Evertona. Navodno se na snimci koju posjeduje delegat vidi kako navijači Evertona bacaju boce prema Torcidi.
 
Engleski mediji naveli su da je u divljanju umalo nastradao dječak, skupljač lopti, kojeg je iz kaosa izvukao zaštitar.
 

Pročitajte više