Hamilton: Nitko ne posjeduje veći sirovi talent od Alonsa

IAKO se s njim, blago rečeno, nije dobro slagao dok su obojica vozila za McLaren, Lewis Hamilton je danas pun poštovanja prema Fernandu Alonsu.

Jasno je to iz njegovih izjava koje je dao nakon nedjeljne Velike nagrade Brazila, pretposljednje ovogodišnje utrke Svjetskog prvenstva Formule 1.

Alonso, podsjetimo, uoči završnice sezone u Abu Dhabiju ima osam bodova više od Marka Webbera i 15 od Sebastiana Vettela, obojice Red Bullovih vozača. Hamilton je na četvrtom mjestu u ukupnom poretku sa 24 boda manje od Španjolca.

"Ukoliko osvoji naslov, Alonso zaslužuje ući u društvo najvećih imena u povijesti Formule 1. Teško je naći nekoga tko posjeduje veći sirovi talent od njega", izjavio je Hamilton za Mirror.

Osvrnuo se Britanac i na zajedničke dane s Alonsom u McLarenu. Španjolac je u momčadi iz Wokinga izdržao samo jednu sezonu, nakon čega se, smatrajući da je McLaren favorizirao Hamiltona, vratio u Renault.

"Ne bih imao ništa protiv da mi Alonso opet bude momčadski kolega, ali zadovoljan sam trenutačnom situacijom. Kad god dođe u Zürich, Fernando mi pošalje poruku da se nađemo", otkrio je Hamilton.

Pročitajte više