formula 1

Hamiltonu pole u Abu Dhabiju, Ferrari opet napravio veliku pogrešku

Foto: EPA

PRVAK Formule 1 Lewis Hamilton iz Mercedesa startat će prvi na sutrašnjoj utrci za Veliku nagradu Abu Dhabija nakon što je s vremenom od 1:34.828 bio najbrži u kvalifikacijama u Emiratima.

Bio je to prvi pole position za Hamiltona od Velike nagrade Njemačke, a 88. u karijeri te peti u Abu Dhabiju. Britanac će se na utrci boriti za 84. pobjedu karijere. 

Mercedes neće imati dvije prve pozicije na startu posljednje utrke u sezoni iako je drugo najbrže vrijeme imao Hamiltonov kolega Valtteri Bottas jer je Finac kažnjen prebacivanjem u posljednji red zbog promjene pogonske jedinice.

Treći je bio Max Verstappen koji je bio najbrži na trećem treningu i koji se uspio vratiti usprkos tome što je imao problema u drugom dijelu kvalifikacija. 

Na sljedeća dva mjesta bili su vozači Ferrarija Charles Leclerc i Sebastian Vettel. Nijemac je imao okretanje u prvom dijelu kvalifikacija, ali se ubrzo vratio i u sljedećem krugu napravio dovoljno dobro vrijeme. Momčad Ferrarija ponovno je napravila veliku pogrešku jer je Leclerc zakasnio na brzi krug u Q3 i tako otežao borbu za treću poziciju.

Za njima će u nedjelju startati Albon, Norris, Ricciardo, Sainz i Hülkenberg. 

Pročitajte više