NBA

Hezonja o trejdu koji je šokirao NBA: "Razočaran sam što nismo igrali zajedno"

Foto: Guliver Image/ Getty Images

HRVATSKI košarkaš Mario Hezonja je u porazu svojih New York Knicksa od Boston Celticsa zabio deset poena (šut iz igre 4/8, trice 0/4) uz tri skoka i dvije asistencije u 22 minute provedene na terenu.

>> Hezonja dobar u 12. porazu Knicksa zaredom, Jokić i društvo dobili Rocketse

Uoči utakmice Mario Hezonja obratio se njujorškim novinarima i prokomentirao odluku koja je šokirala NBA svijet. Dallas Mavericks i New York Knicks obavili su veliku razmjenu u kojoj su put Dallasa otišli Kristaps Porzingis, Tim Hardaway Jr. i Courtney Lee, a u suprotnom smjeru krenuli su Dennis Smith Jr., DeAndre Jordan i Wes Matthews.

Odlazak sjajnog Latvijca, kojeg zbog ozljede ligamenata koljena neko vrijeme nismo vidjeli na NBA parketima, posebno je razočarao Hezonju.

"Malo sam razočaran što nikad nismo zaigrali zajedno", izjavio je Hezonja za The New York Post o igraču koji je baš upravo ispred njega izabran na draftu 2016. godine.

"Dallas sada može biti poprilično ubojita momčad. Okupili su ozbiljnu skupinu igrača."

Europski tandem za budućnost

S Porzingisom i Lukom Dončićem Mavsi će imati možda i najbolji mladi tandem u ligi, s kojim će se dugi niz godina moći boriti za naslov. Osim toga, postat će prvi klub u NBA povijesti kojem su dvije najveće zvijezde Europljani.

Porzingis ove sezone još nije igrao, oporavlja se od lanjske ozljede križnih ligamenata, i upitno je hoće li se uopće vratiti prije sljedeće sezone. Zato je ovaj transfer rizik za Dallas, jer nema jamstva da će se Latvijac vratiti kao isti ili bolji igrač. Realna je i opasnost da ove sezone Mavsi ne uđu u doigravanje, a kako su svoj pick lani dali Atlanti u trejdu za Dončića tako za njih neće biti pojačanja ove godine na draftu.

Pročitajte više