HNL ostaje bez najboljeg strijelca: Nestorovski umjesto Rijeke ili Hajduka odabrao Palermo

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

ILIJA NESTOROVSKI (25) prije dvije i pol godine došao je u zaprešički Inter, tada drugoligaš, na probu iz češkog kluba Slovacko. Nakon što je u predgrađu postao prvo najbolji strijelac Druge, a zatim i Prve HNL, te reprezentaivac Makedonije, naravno da je bilo samo pitanje kada će napustiti Diva i otić u neki od pravih divova.

Inter je ljetos otkupio njegov ugovor, što znači da mu pripada cijela odšteta prilikom transfera, a on je upravo ostvaren i to u Palermo, za koji je Nestorovski potpisao na četiri godine. Ne zna se točna cifra, ali pretpostavlja se da će klub iz Zaprešića dobiti oko pola milijuna eura za napadača koji je ove sezone u 19 utakmica postigao 13 golova. 

Zanimljivo, Palermovi skauti proteklih mjeseci dolazili su snimati Interovog golmana Josipa Posavca, ali kada su se uvjerili u sposobnosti i njegovog kolege s drugog kraja terena, odlučili su ih dovesti u paketu na Siciliju, gdje ih čeka još jedan bivši igrač Intera i sunarodnjak Nestorovskog, Aleksandar Trajkovski. Ali, zbog popunjene kvote stranaca, Nestorovski do ljeta ostaje u Zaprešiću, kada kreće u Palermo bez tog prefiksa, jer u ožujku će dobiti status igrača iz EU.
 
Efikasnog golgetera željeli su Rijeka, Hajduk te klubovi iz Nizozemske i Belgije, ali on se odlučio za Palermo. Na Siciliji ga, kao i u zagrebačkom predgrađu, čeka borba za opstanak, ali možda ga na ljeto, usprkos što je potpisao za prvoligaša, novi poslodavac dočeka kao drugoligaš, jer nakon 18 kola Palermo je na 16. mjestu, samo tri boda udaljen od zone ispadanja.

 

Pročitajte više