HNL počinje dan ranije: Lokosi i Varteks sljedeći četvrtak otvaraju proljetni dio sezone

NAKON odgode početka natjecanja za sedam dana došlo je do manjih promjena u terminima odigravanja utakmica 18. kola T-Com Prve HNL. Tako će nastavak natjecanja otvoriti NK Lokomotiva i NK Varteks utakmicom koja će se odigrati u četvrtak, 25. veljače s početkom u 15 sati. Ovaj termin usuglašen je s klubovima zbog izbjegavanja dvostrukog programa odigravanja utakmica u Zagrebu na stadionu u Maksimiru gdje će u redovitom terminu (27. veljače u 15 sati) igrati Dinamo - Croatia Sesvete.

Zagreb i Rijeka međusobnu utakmicu odigrat će u petak, 26. veljače s početkom u 16 sati, dok će Hajduk i Slaven Belupo igrati u nedjelju, 28. veljače s početkom u 16 sati uz izravan prijenos na HTV-u 2. Razlog ovakvom neuobičajenom televizijskom terminu su programske potrebe HTV-a uzrokovane obvezama prema prijenosima sportskih događaja sa Zimskih olimpijskih igara.

Adidas Europass službena lopta T-Com Prve HNL

Potpisanim ugovorom o suradnji između Adidas Croatia d.o.o. i Udruge Prve HNL, lopta ADIDAS EUROPASS postala je službena  lopta T-Com Prve HNL. Do kraja prvenstva 2009./2010. utakmice T-Com Prve HNL igrat će se upravo tom loptom, a izuzetak će biti samo domaće utakmice Hajduka i Zagreba koji nisu mogli prihvatiti ugovor s Adidasom jer imaju još uvijek važeće ugovore s drugim proizvođačima lopti.

S obzirom na dosadašnju raznolikost u korištenju lopti, ova ujednačenost svakako će dobro doći igračima koji se na utakmicama više neće trebati privikavati na nove vrste lopti, već će trenirati i odigravati utakmice istom loptom. Svih 14 klubova koji su prihvatili suradnju s Adidasom, ovih dana preuzet će potrebnu količinu lopti za trening i igranje službenih utakmica do kraja tekućeg prvenstva.

Kao što je i dogovarano tijekom pripreme potpisivanja ugovora o suradnji, s obzirom na poznatu kvalitetu lopti tvrtke ADIDAS, koja je dugi niz godina službeni partner Uefe i Fife i dobavljač lopti za završnice velikih natjecanja, Lige prvaka, nacionalnih prvenstva, itd., to ne bi trebalo biti prepreka nakon završetka prvenstva i za novi ugovor za sljedeću sezonu, koji bi uključivao i novu loptu Jabulani, kojom će se igrati utakmice na SP-u u Južnoj Africi.

Pročitajte više