HNS doveo Izraelce u Osijek za 50 tisuća eura, igrači dobili kikiriki dnevnice

Foto: Hina, Screenshot; One.co.il

IZRAEL je stigao u Osijek kao idealan sparing partner za reprezentaciju koja planira napraviti nešto veliko na Euru. Hrvatski protivnici nisu se plasirali u Francusku, a u Gradski vrt dolaze s v.d. izbornikom koji se ne planira još dugo zadržavati na klupi njihove reprezentacije.

Izbornik koji to ne želi biti

Naime, Nogometni savez Izraela prije pet mjeseci zahvalio se na suradnji Eliju Gutmanu, a kao privremeno rješenje postavili su inače izbornika mlade U17 reprezentacije, Alona Hazana.

I dok Hazan vodi brigu o A selekciji, Savez se polako priprema za kvalifikacije za SP u Rusiji. Naravno, prva točka reda jest izbor novog izbornika. Među kandidatima su Elisha Levy, Guy Luzon, Eli Ohana, Ran Ben-Shimon i Nir Klinger, ali ne i Hazan.

"Volio bih ostati samo privremeni izbornik", rekao je Hazan.

"Uopće mi nije žao što me nisu stavili na popis kandidata za novog izbornika", dodao je.

Vratio se Benayoun

Izraelci su pred dvoboj s Hrvatskom ostali bez dvojice najboljih igrača Erana Zahavija i Liora Rafaelova, pa se otvorio prostor za 36-godišnjeg Yossija Benayouna kojeg je prethodni izbornik prekrižio za vjeke vjekova.  Međutim, za razliku od bivšeg, sadašnji izbornik uputio mu je poziv za Hrvatsku. Dio javnosti smatra kako je to dobar potez, dok drugi dio izraleskih navijača osuđuje njegovo pozivanje. Kažu, prestar je.


"Da ga nisam pozvao, netko bi me kritizirao zašto ga nisam zvao. I obrnuto. On je tu zbog svoje forme, godine nisu bitne", poručio je Hazan.

Izraelci na izletu, HNS časti



Izraelski mediji tvrde kako je Hrvatski nogometni savez financirao dolazak izraelske reprezentacije u Osijek. Navode kako je HNS isplatio oko 50 tisuća eura za troškove, a zanimljivo je kako su izraelski reprezentativci dobili samo 40 eura dnevnica.

Za kraj spomenimo kako su Izraelci pod posebnim mjerama sigurnosti nakon terorističkog napada u Bruxellesu. Nitko od reprezentativaca ni članova stručnog stožera ne smije iz hotela.

Utakmica je na rasporedu u srijedu od 18 sati.
 

Pročitajte više