"HNS nema nikakav novac, pokazali smo im samo kopiju čeka!"

NEPROFITNA udruga građana koja se među ostalim bavi pronalaskom investitora za projekte svojih članova. Neprofitna udruga koja jamči poslove teške 50-ak milijuna eura. To bi bio najprostiji mogući opis djelatnosti World Youth Bank Networka koji je HNS-u garantirao 42 milijuna eura za izgradnju nogometne infrastrukture u Hrvatskoj.

Ekskluzivno: Barclays potvrdio - ne postoji 42 milijuna eura za Markovićev kamp!


Index je od Barclays banke, u kojoj je novac navodno bio oročen, a čekali su se HNS-ovi elaborati za kampove, dobio odgovor da spomenuti ček i bankovna jamstva koje je u javnosti pokazivao predstavnik WYBN-a Aleksandar Paulin nisu važeći dokumenti te banke.

"Banka nije rekla da dokumenti nisu važeći, nego je njihov ured za odnose s javnošću rekao da se ograđuju od toga", rekao nam je u telefonskom razgovoru predsjednik WYBN-a Tomislav Bogdanić.

U dopisu je jasno pisali da nisu legitimni dokumenti.

"Dok ne bude elaborata, neće biti nikakvog novca"

"Ne znam zašto je netko imao potrebu s tim čekom izlaziti u javnost. Dokle god ne postoji projekt za izgradnju kampova, dok HNS ne osigura sve moguće dozvole i konačno otkupi zemlju na kojoj želi graditi, neće biti novca ni investicija. Zainteresiranih investitora ima puno, ali tek treba vidjeti s kime će se i hoće li se uopće dogovarati ikakav posao. Nije mi jasno zašto su u Savezu mahali čekom kada još nemaju projekt za kampove", objasnio je Bogdanić.

"Dobili smo puno pisama namjere od vrhunskih fondova i u slučaju da im projekt bude odgovarao, onda će biti zainteresirani za financiranje. Jako nas ljuti što je cijela priča izašla u javnost. Aleksandar Paulin je dobio instrukcije od naše uprave da je to poslovna tajna pa je Markoviću pokazao samo kopiju čeka, tek da u HNS-u vide da postoji ozbiljan interes. Ali bez projekta ne možete ući ni u kakve pregovore s bankom", dodao je Bogdanić koji je komentirao i tvrdnje da neprofitna udruga kojoj je na čelu duguje velik novac "na sve strane".

Tvrdnje o dugovanju dolaze sa svih strana, redakcija nam je doslovno zatrpana pozivima tvrtki i fizičkih osoba s kojima ste surađivali?

"Imali smo konferenciju u Sheratonu prošle godine, ali pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Obećali su nam da će to riješiti sljedeći tjedan, ali to nam govore već pet mjeseci. Problem je što su se malo posvađali, pa se zakompliciralo. Grad Sheratonu duguje preko 2 milijuna kuna za razne konferencije, a naš dio iznosi oko 67.000 kuna".

Pročitajte više