Hoyzer optužio "hrvatsku mafijašku braću" za namještanje utakmica u Grčkoj

NAKON otkrića da su se namještale utakmice u njemačkoj nogometnoj ligi, svakim danom otkriva se sve više informacija koje upućuju na to da su se i u drugim europskim ligama namještale utakmice, pa čak i one u europskim natjecanjima.
U najnoviju aferu uključeni su i grčki klubovi, pa je grčka policija zaokupljena istragom oko namještanja utakmica.


Hoyzer, naime, tvrdi kako su "hrvatska mafijaška braća" umiješana u namještanje utakmice Kupa UEFA između Panioniosa i Dinama Tbilisi, koja se igrala u prosincu 2004. godine, a u kojoj je Panionios slavio s 5:2.

Hoyzer je njemačkim istražiteljima rekao kako su se braća Šapina kladila na vodstvo Dinama na poluvremenu, te na pobjedu Panioniosa na kraju utakmice.

Na poluvremenu je Dinamo Tbilisi vodio s 1:0. U drugom poluvremenu u 58. minuti domaćini su izjednačili, a samo minutu kasnije Dinamo Tbilisi je ponovo došao u vodstvo. Do kraja utakmice domaćini su postigli još četiri gola i to u 67., 77., 92. te 93. minuti. Utakmicu je sudio Rumunj  Alexandru Dan Tudor.

Utakmica je postala sumnjiva nakon što je uočeno da su u kladionicama uplaćene vrlo velike svote novca, a dodatne sumnje svojom je izjavom potaknuo i sam Hoyzer. 

Grčki ministar sporta Georges Orfanos potvrdio je da je utakmica između Panioniosa i Dinama Tbilisija u centru policijske istrage.

"Nadamo se da utakmica nije bila lažirana, te da ćemo uskoro dobiti objašnjenje cijelog slučaja." - kazao je Orfanos.

Pročitajte više